вівторок, 25 жовтня 2022 08:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Масовані удари по Україні: у США заявили про різке скорочення атак Росії

Масовані удари по Україні: у США заявили про різке скорочення атак Росії
Росія різко скоротила удари ракетами та дронами по українському тилу, кажуть у США. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби, 24 жовтня, російські окупаційні війська випустили по українському тилу всього дві ракети.

Це може бути показником виснаження запасів ракет і дронів у ворога. До того ж ефективність таких ударів у досягнені Росією стратегічних цілей низька. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики процитували головного розвідника України Кирила Буданова. Напередодні він заявив про ослаблення завдання Росією нових ракетних і дронних ударів. На його думку, Росія вже виснажила свій запас крилатих ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки об'єктів енергетики агресор обстріляв у жовтні: в Офісі генпрокурора назвали цифру

Також наголошується, що замість військових цілей Росія обрала цивільну інфраструктуру, щоб посіяти паніку і страх серед українців.

Окупанти використали більшу частину свого арсеналу крилатих ракет. За попередніми підрахунками, у РФ залишилося всього 13% "Іскандерів", 43% "Калібрів " і 45% Х-101 та Х-555.

22 жовтня Росія знову здійснила масовану ракетну атаку на енергетичні об'єкти України. Ворог вдарив по магістральних мережах західних регіонів. Масштаб пошкоджень співставний або може перевищувати наслідки атаки 10–12 жовтня.

З 10 жовтня внаслідок ударів РФ було зруйновано 30% українських електростанцій. Це спричинило масові відключення світла. Україна втратила 4 тис. МВт потужностей. Росія вже завдала збитків Україні на мільярди доларів.

Ударами по енергетичній інфраструктурі Москва намагаються послабити волю України до боротьби. Також – змусити Кабмін застосувати додаткові ресурси для захисту цивільної та енергетичної інфраструктури замість того, щоб спрямувати їх на контрнаступ на сході й півдні, пояснили американські військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Масовані удари по Україні: у США заявили про різке скорочення атак Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі