вівторок, 25 жовтня 2022 05:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки об'єктів енергетики агресор обстріляв у жовтні: в Офісі генпрокурора назвали цифру
1

Протягом жовтня терористичних атак росіян зазнали десятки об'єктів енергетики України. Росія вдарила по них понад 50 разів.

Це в півтора раза більше, ніж за всі попередні сім місяців війни, повідомили в Офісі генерального прокурора України.

В ОГПУ опублікували карту терористичних атак РФ на українську енергетику.

Атаки окупантів на українську енергетику
Фото: gp.gov.ua

Найбільше ударів було по об'єктах критичної інфраструктури, розташованим в Дніпропетровській області - вісім атак. Також російські терористи завдали шість ударів по енергетиці у Львівській області, п'ять - у Вінницькій, по чотири - у Сумській, Харківській областях та Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки електрики зекономили українці – назвали цифру

В ОГПУ зазначили, що окупанти реалізують політику геноциду українського народу шляхом створення для нього умов, нестерпних для життя - точно так само, як це було реалізовано радянським керівництвом під час Голодомору 1932-1933 років.

"З наближенням зими російське керівництво свідомо позбавляє людей базових речей: води, електрики, тепла. Це - тероризм та воєнний злочин" - прокоментував дії РФ Генеральний прокурор України Андрій Костін.

Апокаліптичних сценаріїв тотального блекаута, однак, в українській енергосистемі не буде. Ситуація зараз контрольована. Терористична тактика Росії не спрацювала.

Але від терористичних атак РФ Україна втратила 4 тис. МВт породжуючих потужностей. Росія вже завдала збитків Україні на мільярди доларів.

Ударами по енергетичній інфраструктурі Москва намагається послабити волю України до боротьби та змусити Кабмін застосувати додаткові ресурси для захисту цивільної та енергетичної інфраструктури замість того, щоб направити їх на контрнаступ на сході та півдні, пояснили американські військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Скільки об'єктів енергетики агресор обстріляв у жовтні: в Офісі генпрокурора назвали цифру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі