середа, 08 червня 2022 16:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Малював ворожі символи та запевняв, що РФ "звільняє" українців - на Сумщині "спакували" колаборанта
3

На Сумщині колаборант запевняв, що терористи "звільняють" українців
Фото: Нацполіція
На Сумщині колаборант запевняв, що терористи "звільняють" українців
На Сумщині колаборант запевняв, що терористи "звільняють" українців

У Сумській області правоохоронці викрили колаборанта.

Ним виявився 68-річний чоловік, який відкрито підтримував повномасштабне вторгнення Росії в Україну. Про це повідомляє Нацполіція у Telegram.

Відомо, що колаборант на початку березня, коли російські терористи захопили його населений пункт, намалював фарбою на вікнах та вхідних дверях свого помешкання заборонені ворожі символи. Йдеться про літери "Z" та "V", які використовують окупанти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Запоріжжі упіймали депутата-зрадника

Крім того, у квітні та травні він запевняв сусідів, що російські військові прийшли нібито "звільняти" українців. Також він стверджував, що РФ проводить "тренування" в Україні.

"Тепер за скоєне йому може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на строк до трьох років", - зазначили слідчі.

Мешканці тимчасово захопленої Каховки повідомили про підозру. У квітні цього року жінка добровільно зайняла посаду так званого начальника управління освіти військово-цивільної адміністрації міста.

Зараз ви читаєте новину «Малював ворожі символи та запевняв, що РФ "звільняє" українців - на Сумщині "спакували" колаборанта». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі