середа, 08 червня 2022 12:30

Спецтема: Війна Росії проти України

На Запоріжжі упіймали депутата-зрадника

На Запоріжжі упіймали депутата-зрадника
На Запоріжжі депутату сільради повідомили про підозру у колабораціонізмі. Фото: t.me/pgo_gov_ua

На Запоріжжі депутату Великобілозерської сільської ради Василівського району, який співпрацював із російськими окупантами, вручили підозру у колабораціонізмі.

Зрадник був директором і співвласником сільськогосподарських підприємств у районі, повідомила 8 червня пресслужба Офіса генерального прокурора.

"У березні під час тимчасового захоплення села Велика Білозерка підозрюваний добровільно погодився на пропозицію представників збройних формувань країни-агресора надавати допомогу у веденні ними бойових дій проти Збройних сил України. За рахунок ресурсів місцевого сільгосппідприємства, яким депутат керує, він допоміг окупантам продуктами харчування, передав у користування власний автомобіль та забезпечив ворожу техніку паливно-мастильними матеріалами", - ідеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні арештували активи компанії, якою володів поплічник Путіна

Також колаборант надав будівельні матеріали за допомогою яких окупантами були доукомплектовані та укріплені військові пункти для використання у бойових діях проти ЗСУ.

"Оперативники спецслужби затримали зрадника коли той їхав на лікування до Запоріжжя. Вітчизняна медицина йому безумовно допоможе, але гарантовано "вилікує" українське правосуддя", - пише Запорізька обласна військова адміністрація.

Судом обрано депутату запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Колаборанти на захоплених російськими терористами територіях Запоріжжя почали "здавати назад" і не виконують поставлені окупантами завдання.

Зараз ви читаєте новину «На Запоріжжі упіймали депутата-зрадника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі