вівторок, 25 липня 2023 06:48

Спецтема: Війна Росії проти України

Ймовірність нових російських ракетних ударів залишається високою ‒ Генштаб

Ймовірність нових російських ракетних ударів залишається високою ‒ Генштаб
Російські загарбники продовжують терористичні атаки по Україні. Фото: rbc.ua

Російська Федерація продовжує вбивати мирне населення України, і надалі ігнорує закони та звичаї війни та використовує тактику терору.

Так, протягом минулої доби загарбники завдали одного ракетного та 72 авіаційні удари по Україні. Про це вранці 25 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Ворог також здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що відбувається на фронті: свіже зведення

"На жаль, є загиблі та поранені серед дітей та цивільного населення, руйнувань та пошкоджень зазнала портова інфраструктура та пункти зберігання зерна на півдні України, житлові будинки. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою", ‒ йдеться у повідомленні.

У Генштабі також розповіли про українські удари по загарбниках. Зокрема, авіація Сил оборони України за минулу добу завдала удару по пункту управління ворога. Вісім ударів нанесли по районах зосередження особового складу та шість ‒ по зенітно-ракетних комплексах противника. Протягом доби українські захисники знищили три ударних БпЛА ворога типу Shahed-136.

"Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили чотири пункти управління, три засоби протиповітряної оборони. А також дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та чотири станції радіоелектронної боротьби окупантів", ‒ наголошують у Генштабі.

Росія вночі 25 липня знову атакувала Україну іранськими дронами. Українські Сили оборони знищили усі ворожі БпЛА на підльоті до столиці. За інформацією КМВА, в столиці обійшлося без жертв та руйнувань.

У понеділок в Сумах пролунав вибух. Повітряні сили Збройних сил України повідомили про ракетну небезпеку. У Сумській обласній військовій адміністрації повідомили про роботу протиповітряної оборони.

Зараз ви читаєте новину «Ймовірність нових російських ракетних ударів залишається високою ‒ Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі