понеділок, 24 липня 2023 20:02

Що відбувається на фронті: свіже зведення

Що відбувається на фронті: свіже зведення
На Мелітопольському та Бердянському напрямках триває контрнаступальна операція. Фото: eastnews.ua

Протягом доби сталось 23 бойових зіткнення.

На Волинському та Поліському напрямках немає ознак формування наступальних угруповань, передає Генштаб у зведенні.

На Сіверському та Слобожанському напрямках противник зберігає військову присутність. Були авіаційні удари у районах населених пунктів Гур'їв Козачок та Піщане Харківської області. З мінометів та артилерії обстріляли райони понад 15 населених пунктів.

На Куп'янському напрямку були артилерійські, мінометні й авіаудари.

На Лиманському напрямку населені пункти обстрілювали з авіації та артилерії.

На Бахмутському напрямку захисники відбили атаки противника у районах північно-західніше Оріхово-Василівки, південніше Іванівського та західніше Кліщіївки Донецької області.

На Авдіївському напрямку під щільним вогнем авіації та артилерії противника українські війська успішно відбили атаки російських військ у районі Первомайського Донецької області.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони стримують наступ російських військ у районах Красногорівки та Мар'їнки Донецької області. Ворог обстріляв понад 10 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районі Рівнополя Донецької області. Здійснив обстріли понад 10 населених пунктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прорив закінчився – нацгвардійці знищили одразу три "гордості" танкобудування РФ

На Запорізькому та Херсонському напрямках росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування наших військ. Були авіаційні удари у районах Малої Токмачки, Оріхова, Лобкового Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 30 населених пунктів.

Сили оборони України ведуть наступальні операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Українська авіація за добу здійснила вісім ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та чотири по зенітно-ракетних комплексах противника. Протягом доби захисники знищили три іранських дрони. Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили чотири пункти управління, три засоби протиповітряної оборони, дев'ять артилерійських засобів на вогневих позиціях та чотири станції радіоелектронної боротьби окупантів.

Загарбники перетворюють Маріуполь та навколишні селища на військово-логістичний хаб.

У Маріуполі через російську агресію могли загинути десятки тисяч людей. Проте точну кількість жертв у місті встановлять після його деокупації Збройними силами Україн, заявив президент Володимир Зеленський.

За даними міськради, окупанти вбили понад 22 тис. маріупольців (підтверджені особи загиблих). Це вдвічі більше, ніж убили німецькі нацисти за два роки під час Другої світової війни.

Для повноцінного відновлення Маріуполя знадобиться близько 20 років. На це підуть мільярди гривень, заявив міський голова Вадим Бойченко.

Зараз ви читаєте новину «Що відбувається на фронті: свіже зведення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі