неділя, 12 липня 2020 09:25

Іран пояснив, чому і як був збитий літак МАУ

Іран пояснив, чому і як був збитий літак МАУ
Літак Boeing 737-800 авіакомпанії МАУ розбився поблизу міжнародного аеропорту Імама Хоменеї в Тегерані. Загинули 167 пасажирів та 9 членів екіпажу. Фото: ISNA

Комплекс ППО, яким був збитий літак МАУ в Ірані, мав порушені налаштування.

І це нібито призвело до похибки в даних при виявленні літака. Про це йдеться в доповіді Організації цивільної авіації Ірану.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авіакатастрофа МАУ: з Іраном підписали меморандум про виплату компенсацій

Згідно з документом, через переміщення системи ППО перед тим сталися похибки в налаштуванні. Лайнер був помилково розпізнаний як об'єкт, що рухається в бік Тегерана, хоч літак МАУ вилітав зі столиці Ірану, а не навпаки.

Там додали, що між комплексом ППО і центром не відбувся обмін даними, оператор ідентифікував літак як ворожу ціль. І, не отримавши відповіді від координаційного центру ППО, запустив першу ракету по літаку, а потім другу.

8 січня поблизу столиці Ірану розбився пасажирський літак Boeing 737, який належав авіакомпанії МАУ. На борту перебувало 176 осіб, із них 9 - члени екіпажу. Серед загиблих 11 українців, двоє були пасажирами. Більшість жертв - з Ірану і Канади. У суботу вранці, 11 січня, Генеральний штаб Збройних сил Ірану заявив, що в український літак Boeing 737 влучила ракета, запущена військовим центром Вартових Ісламської Революції.

Зараз ви читаєте новину «Іран пояснив, чому і як був збитий літак МАУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі