середа, 26 липня 2023 20:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Ігнат повідомив про збиття російських ракет і куди цілив ворог

Ігнат повідомив про збиття російських ракет і куди цілив ворог
Речник Повітряних сил ЗСУ повідомив про збиття російських ракет. Фото: АрміяInform

Протиповітряна оборона збила російські крилаті ракети над Київською, Харківською областями і над Дніпром.

Російські війська запустили ракети з Каспію, які зайшли в Україну з південного сходу й кінцевою ціллю мали Старокостянтинів на Хмельниччині. Про це сказав речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат, повідомив "Укрінформ".

"Є вже інформація про збиття крилатих ракет і на Київщині, і у Дніпрі. Також велася бойова робота на Харківщині – теж є інформація про збиття", – сказав полковник.

Ще є ворожі цілі на кількох напрямках, заявив речник Повітряних сил.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американська зброя для України не закінчиться ніколи – США

"Ракети, які були пущені з Каспію, спершу залетіли з південного сходу з окупованих територій, далі прямували на Харківщину, потім змінили курс до Дніпра, із Дніпра – Кропивницький, Кіровоградщина і далі рухались у напрямку перехресть Вінницької, Миколаївської, Одеської областей і у напрямку Тернопільщини, Львівщини", – розповів Ігнат.

"У Львівській області розвернулись (ракети. – Gazeta.ua) назад, тобто на 180 градусів і зрештою були спрямовані у Хмельницьку область у район Старокостянтинова", – сказав полковник.

Також зафіксували зліт носіїв ракет "Кинджал".

"Були у небі винищувачі МіГ-31К, після фіксації яких у повітряному просторі Росії були зафіксовані високошвидкісні цілі, імовірно, "Кинджали". Можливо, із "Кинджалами" були ще й балістичні ракети, це буде відомо трішки пізніше", – сказав Ігнат.

В обід Повітряні сили ЗСУ повідомили, що група ворожих Ту-95мс (12 літаків) вилетіла з аеродрому "Оленья", Мурманської області Російської Федерації.

Ввечері зафіксували пуски крилатих ракет з 12 Ту-95мс з району Каспійського моря.

Про роботу протиповітряної оборони повідомила Хмельницька обласна військова адміністрація.

Зараз ви читаєте новину «Ігнат повідомив про збиття російських ракет і куди цілив ворог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі