понеділок, 23 жовтня 2017 10:20

ДТП у Харкові: стало відомо, коли з'являться результати найголовнішої експертизи

ДТП у Харкові: стало відомо, коли з'являться результати найголовнішої експертизи
Ключовою у справі по резонансному ДТП на вул. Сумській в Харкові буде авто-технічна експертиза. Її висновки будуть готові не раніше, ніж через 10 днів. Фото - Уніан

Виявлення слідів присутності наркотичних речовин в організмі підозрюваної у ДТП на вулиці Сумській у Харкові водійки Lexus не змінить статтю, за котрою порушено кримінальне провадження. На цьому під час брифінгу наголосив начальник ГУ НП України в Харківській області Олег Бех.

"Зазначений факт лише обтяжує відповідальність тієї особи, яка керувала цим транспортним засобом, і перекваліфікації статті не буде. Єдине, що буде уточнено, підозра щодо зазначеного фігуранта, де також будуть відображені і інші дані, які будуть отримані в ході розслідування", - сказав Бех.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кривава ДТП у Харкові: що відомо про п'ятьох загиблих

За його словами, відеореєстратора в автомобілі Lexus не було, а Олена Зайцева та її пасажирка на місці ДТП надали не під протокол свої пояснення співробітникам поліції, але офіційно свідчити відмовилися після того, як поспілкувалися з адвокатом. Натомість у слідства є можливість опитати інших свідків аварії, зокрема водіїв машин, які рухалися слідом за Lexus і на очах котрих відбулася трагедія. Ключовою ж у справі буде авто-технічна експертиза. Її висновки будуть готові не раніше, ніж через 10 днів.

Бех також розповів, що над розслідуванням усіх обставин справи працює окрема група з 14 слідчих.

У центрі Харкова ввечері 18 жовтня сталася жахлива аварія. Після зіткнення двох авто на перехресті одне з них вилетіло на узбіччя в натовп людей - п'ятеро осіб загинули на місці, ще шістьох доправили до лікарень із травмами. Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід 20-річній Олені Зайцевій, яку підозрюють у скоєнні резонансної ДТП. Її взяли під варту на два місяці без права внесення застави.

Зараз ви читаєте новину «ДТП у Харкові: стало відомо, коли з'являться результати найголовнішої експертизи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі