четвер, 12 січня 2023 07:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Десятки міст і сіл під ворожими обстрілами ‒ у Генштабі повідомили про ситуацію на фронті

Десятки міст і сіл під ворожими обстрілами ‒ у Генштабі повідомили про ситуацію на фронті
Росіяни обстрілюють українські населені пункти з РЗСВ та мінометів. Фото: defence-ua.com

Протягом минулої доби російські війська завдали чотирьох ракетних ударів по цивільних об'єктах у Лимані та Часовому Яру Донецької області.

Окрім того, ворог завдав 23 авіаційних ударів по українських позиціях і мирних населених пунктах, здійснив 69 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Про це вранці 12 січня повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Зберігається небезпека авіаційних і ракетних ударів на всій території України.

"На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань противника не виявлено. На Сіверському та Слобожанському напрямках мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Нововасилівка та Вовківка Сумської області. А також Гур'їв Козачок, Стрілеча, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Вільча і Новомлинськ Харківської області", ‒ йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не зможуть наступати ‒ в ISW назвали одну з основних проблем армії РФ

На Куп'янському напрямку ворог обстрілював райони Дворічної, Западного, Куп'янська, Кислівки, Табаївки, Крохмального, Берестового, Вишневого, Іванівки і Першотравневого Харківської області та Стельмахівки на Луганщині.

Під вогнем росіян на Лиманському напрямку були Терни на Харківщині, а також Макіївка, Площанка, Невське, Червонопопівка, Кремінна, Кузьмине і Діброва Луганської області.

На Бахмутському напрямку противник обстріляв з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії райони населених пунктів Спірне, Виїмка, Берестове, Білогорівка, Роздолівка, Соледар, Красна Гора, Підгородне, Бахмут, Часів Яр, Іванівське, Кліщіївка, Біла Гора, Курдюмівка, Диліївка і Дружба Донецької області.

На Авдіївському напрямку під обстрілами були Красногорівка, Авдіївка, Водяне, Первомайське, Невельське, Георгіївка, Мар'їнка та Новомихайлівка на Донеччині. На Новопавлівському напрямку росіяни обстрілювали Вугледар і Велику Новосілку Донецької області.

На Запорізькому напрямку від ворожого вогню постраждали райони населених пунктів Вільне Поле на Донеччині; Малинівка, Зелений Гай, Гуляйполе, Залізничне, Червоне, Чарівне, Білогір'я, Кам'янське і Плавні Запорізької області та Марганець на Дніпропетровщині.

На Херсонському напрямку обстрілів з реактивних систем залпового вогню та ствольної артилерії зазнали Дудчани, Степанівка, Антонівка та Херсон.

У Херсоні з 20 листопада 2022 року по 11 січня 2023 року через обстріли російських терористів загинуло щонайменше 65 осіб. 160 осіб отримали поранення, серед них четверо дітей, повідомила на брифінгу 11 січня начальник Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

Станом на вечір 11 січня 2023 року немає жодного достовірного підтвердження заяв російської пропаганди, яка стверджує, що місто Соледар на Донеччині нібито перебуває під контролем російських окупантів. Зараз в Соледарі ведуться динамічні бої, проте не можна говорити про його захоплення, заявив міністр оборони США Ллойд Остін під час пресконференції.

Зараз ви читаєте новину «Десятки міст і сіл під ворожими обстрілами ‒ у Генштабі повідомили про ситуацію на фронті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі