середа, 01 лютого 2023 11:53

Депортовані українці вирвалися з полону – Федоров

Депортовані українці вирвалися з полону – Федоров
Іван Федоров розповів про депортованих українців. Фото: wikipedia

10 депортованих українців змогли вирватися із полону окупантів до Запоріжжя.

45 днів тому росіяни закрили основний шлях евакуації для жителів в окупації. На камеру їх майже без речей відправляють йти пішки 10 км "сірою зоною" в бік підконтрольного Україні Запоріжжя, повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

Але поза камерами депортовані зникали безвісти. Ймовірно їх повертали в полон, змушували рити окопи, а можливо чинили над ними і гірші злочини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Мелітополь прибули вербувальники "Вагнера" – Федоров

"Людей звинувачують у всіх гріхах руского міра: проукраїнська позиція, допомога силам спротиву, диверсійна діяльність тощо. Щотижня у пропагандистських росЗМІ викладали ролики про те, як депортують українців за межі окупації. І от вчора ввечері 10 депортованих людей все ж змогли врятуватися з полону. Вони йшли пішки по "дорозі життя". Українська сторона доставила їх до Запоріжжя", – сказав Федоров.

У Мелітополі окупанти викрали 1 тис. людей. Щонайменше 3,5 тис. перемістили з в'язниць до окупованого Криму.

Гауляйтери видали указ про легалізацію 28 вязниць на тимчасово окупованих територіях, три з яких – в тимчасово окупованій Запорізькій області. Якщо раніше казали, що лише у Мелітополі існує щонайменше п'ять катівень, то частину з них росіяни вже легалізували. Скільки точно там перебуває людей, поки невідомо.

Зараз ви читаєте новину «Депортовані українці вирвалися з полону – Федоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі