пʼятниця, 22 квітня 2022 11:30

ДБР арештувало понад 200 млн грн екснардепа з оточення Януковича

ДБР арештувало понад 200 млн грн екснардепа з оточення Януковича
ДБР арештувало активи екснардепа з оточення Януковича. Фото: t.me/DBRgovua

Державне бюро розслідувань арештувало понад 200 млн грн необґрунтованих активів колишнього народного депутата від Партії регіонів.

Він був наближений до сім'ї біглого президента Віктора Януковича, передає пресслужба ДБР у Telegram.

Стало відомо, що колишній депутат разом з оточенням президента-втікача допомагав відмивати гроші. Також він легалізовував за кордоном доходи, отримані від оборудок на одному з потужних концернів Донеччини.

Після створення Росією терористичної ДНР він контролював фармацевтичне виробництво та співпрацював з окупаційною владою. Свою компанію він зареєстрував у тимчасово окупованій Горлівці, де мером став його колишній охоронець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Конфіскувати майно в Медведчука поки що неможливо - керівник НАЗК

"Згідно з даними Бюро, виконавець акумулював на депозитних рахунках відкритих в українських банках 203,4 млн грн, що мають сумнівні та непідтверджені джерела походження. Кошти можуть бути пов'язані з російським капіталом і їх використовують для фінансування агресії", - йдеться в повідомленні.

Правоохоронці продовжують арештовувати активи, кінцевим бенефіціаром яких є дружина Віктора Медведчука Оксана Марченко. Зокрема, 18 квітня поліцейські провели обшуки на території Києва та Київської області.

Зараз ви читаєте новину «ДБР арештувало понад 200 млн грн екснардепа з оточення Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі