середа, 17 березня 2021 08:31

Чоловікові видалили здорове око замість пухлини

Чоловікові видалили здорове око замість пухлини
У Хмельницькому чоловікові замість пухлини видалили здорове око. Фото: tsn.ua

У Хмельницькому лікарі поставили пацієнтові неправильний діагноз. І замість пухлини, видалили око.

Це сталося 2 роки тому. І тільки тепер чоловікові змогли видалити пухлину, яка проросла в горло й праву ніздрю. Про це розповіла донька пацієнта Алла Плем'янік.

"Лікарка сказала, що в тата язва роговиці. Потрібно було оперувати терміново, бо око загнило. Око, виявляється, було здорове, пухлина на нього давила", - каже жінка, передає ТСН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олені Жаковській ампутували вивихнуту ногу

Вдруге чоловіка оперували в Інституті нейрохірургії. Лікарі сказали, що пухлина росла щонайменше 15 років. Після операції почувається добре. Але попереду на нього чекає ще довгий шлях до цілковитого відновлення.

Завідувач відділення дивується. У пацієнта були всі симптоми, що проблема не з оком. Його перед операцією мали відправити на додаткові дослідження.

"Будь-який лікар, у тому числі сімейний, такі базові знання має і міг би запідозрити. А у випадку, якщо не розуміє, то відправити на другу ланку", - говорить завідувач відділення субтенторіальної нейроонкології Володимир Федірко.

Лікарі клініки Солсбері оперували пацієнту яєчко, уражене раком. Але помилково видалили друге. Потім мусили зробити операцію на хворому, а здорове — пришили. Та чоловік вже не зміг мати дітей.

Зараз ви читаєте новину «Чоловікові видалили здорове око замість пухлини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі