понеділок, 16 січня 2023 15:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи зможе російський десант дістатися Києва ‒ Ігнат розповів

Чи зможе російський десант дістатися Києва ‒ Ігнат розповів
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат каже, що повторення десантної операції РФ біля Києва нині неможливе. Фото: armyinform.com.ua

Українські військові готові реагувати на будь-якої загрози з боку Білорусі, де розпочалися спільні з РФ військові навчання.

Аеродроми, які використовує Росія на території цієї країни, під пильним наглядом української розвідки. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Ми спостерігатимемо за цими навчаннями. Реагуватимемо одразу, якщо будуть якісь загрози. Зараз особливих ознак загрози немає, говорити про якесь величезне угруповання не можна", ‒ сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія била по Києву 14 січня новим типом ракет ‒ що про них відомо

Він також прокоментував перекидання Росією в Білорусь восьми винищувачів і чотирьох транспортних літаків. За словами Ігната, "нічого особливого тут немає".

"Запланували вони навчання, то, мабуть, якась мета у них є. Можливо, перегрупування військ, перекидання додаткових сил. А може, навпаки ‒ перекинуть на східний напрямок. Вони вже тягали і комплекси С-300, і бронетехніку кілька місяців тому", ‒ додав Ігнат.

За його словами, повторення десантної операції на околицях Києва нині неможливе.

"Тоді ми не очікували такого зухвалого ходу від РФ. Тоді не вдалося захопити, не вдасться і зараз. Тепер пролетіти просто так до столиці й висадити десант з ІЛ-76 не вдасться жодним чином, і до кордону не вдасться долетіти. Тут можна спати спокійно", ‒ наголосив Ігнат.

Росія продовжує привозити в Білорусь військову техніку та особовий склад. Раніше наголошували, що роблять це в рамках бойового злагодження військ, зокрема через спільні військові навчання. Як змінилася військова активність в Білорусі за вихідні, 14–15 січня, зафіксувала моніторингова група "Беларуські Гаюн".

Перед запланованими на вересень 2023 року великими навчаннями у Білорусі РФ може посилити там свою військову присутність. Однак поки що російський наступ на Україну з білоруської території залишається малоймовірним. Про це повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «Чи зможе російський десант дістатися Києва ‒ Ігнат розповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі