пʼятниця, 21 червня 2024 05:19

Затриманій за вандалізм на могилах українських воїнів призначать судово-психіатричну експертизу

Затриманій за вандалізм на могилах українських воїнів призначать судово-психіатричну експертизу
Затримали невідому, яка здійснила вандалізм на могилах українських військових. Фото: Київська міська прокуратура

60-річна жінка, яка здійснила вандалізм на українських військових, пройде судово-психіатричну експертизу, щоб визначити, чи осудна вона,

Їй загрожує до 7 років тюремного ув'язнення, якщо її визнають винною, повідомила заступниця начальника відділу комунікації поліції Києва Анна Страшок в ефірі телемарафону, пише Gazeta.ua.

Жінка мотивів свого вчинку ніяк не пояснює.

"У нас є підстави вважати, враховуючи її поведінку і вчинок, який вона здійснила, що в неї є певні розлади здоров'я. Тому в межах розпочатого кримінального провадження буде призначена судово-психіатрична експертиза, яка визначить, чи є вона осудною, чи усвідомлювала вона свої дії", - розповіла Страшок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вандали сплюндрували могили "Да Вінчі", "Джуса" та Петриченка у Києві

За результатами цієї експертизи буде вирішено, чи скеровувати обвинувальний акт до суду, чи вживати заходів медичного характеру.

Зловмисниця перебуває в приміщенні Печерського управління поліції, де відбуваються першочергові слідчі дії. Найближчим часом їй повідомлять про підозру.

На Аскольдовій могилі у ніч проти 20 червня пошкодили могили загиблих українських військових. Було побито портрети, розмальовано прапори на могилах і пошкоджено лампадки.

Жінка, яка вчинила наругу над могилами військовослужбовців, затримана, заявили в поліції.

Зараз ви читаєте новину «Затриманій за вандалізм на могилах українських воїнів призначать судово-психіатричну експертизу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі