середа, 19 червня 2024 19:00

Назвали прізвища "беркутів", які здійснили перші постріли по учасниках Революції гідності
3

Правоохоронці встановили, хто розпочав стрілянину по мітингувальниках
Фото: Офіс генерального прокурора
Володимир Суходольський
Сергій Колбін

Правоохоронці повідомили про підозру колишньому командиру і міліціонеру спецпідрозділу "Беркут" у Севастополі, які здійснили перші постріли по мітингувальниках 20 лютого 2014 року.

Тоді загинули 48 учасників акцій протесту, 90 людей зазнали вогнепальних поранень. Про це повідомили Офіс генерального прокурора і Державне бюро розслідувань.

Йдеться про екскомандира севастопольського "Беркута" Сергія Колбіна і його підлеглого Володимира Суходольського, повідомила "Українська правда".

"Вони були безпосередніми виконавцями масових розстрілів активістів Майдану та фактично були першими, хто почав стрільбу по мітингувальниках", - повідомило ДБР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Беркуту", який катував майданівців, дали шість років тюрми

20 лютого 2014 року близько 9 години ранку підозрювані були на вулиці Інститутській в Києві у районі пішохідного мосту та, діючи погоджено з правоохоронцями спецроти київського "Беркуту", розпочали стрільбу по учасниках акцій протесту.

Зловмисники використовували помпові рушниці Форт-500, споряджені патронами зі свинцевою картеччю. У результаті загинули троє мітингувальників, а ще троє зазнали вогнепальні поранення різного ступеня тяжкості.

"Їх постріли фактично стали поштовхом до продовження вчинення умисних вбивств учасників акцій протесту, уже з застосуванням нарізної табельної автоматичної та снайперської вогнепальної зброї, бійцями спецпідрозділів київського "Беркута" (так звана "чорна рота") та внутрішніх військ МВС України", - повідомило ДБР.

Зранку 20 лютого 2014 року загинули 48 учасників акцій протесту, 90 отримали вогнепальні кульові поранення. Після цих подій, командир севастопольського "Беркута" разом з працівниками очолюваного підрозділу, щоб уникнути відповідальності втекли до Севастополя, де потім перейшли на бік ворога і допомагали російським окупантам.

За вчинення злочинів командиру севастопольського "Беркута" та його підлеглому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Слідство зібрало докази про російський слід у придушенні протестів під час Революції гідності. Встановлено безпосередній вплив спецслужб Російської Федерації на представників української влади, тодішнє керівництво правоохоронних органів і силових відомств, сказали в Офісі генпрокурора.

Зараз ви читаєте новину «Назвали прізвища "беркутів", які здійснили перші постріли по учасниках Революції гідності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі