понеділок, 16 січня 2023 14:42

Росія продовжує "пічкати" Білорусь військовою технікою: що змінилося за вихідні

Росія продовжує "пічкати" Білорусь військовою технікою: що змінилося за вихідні
Росія продовжує привозити до Білорусі військову техніку та особовий склад. Фото: t.me/modmilby

Росія продовжує привозити в Білорусь військову техніку та особовий склад. Раніше наголошували, що роблять це в рамках бойового злагодження військ, зокрема через спільні військові навчання.

Як змінилася військова активність в Білорусі за вихідні, 14–15 січня, зафіксувала моніторингова група "Беларуські Гаюн".

Авіаактивність

На аеродром "Барановичі" прилетіли вісім винищувачів Су-34 і Су-30 Військово-космічних сил РФ. Братимуть участь у спільних льотно-тактичних навчаннях збройних сил Білорусі та Росії, які стартували 16 січня. Також прибули чотири військово-транспортні літаки: Ан-12 та Ан-26. Припускають, що вони могли привезти боєприпаси для винищувачів.

Залізнична активність

Продовжилося переміщення техніки ЗС РФ залізницею, хоча інтенсивність порівняно з попередніми днями трохи знизилася. Ешелони з технікою та особовим складом фіксували в Барановичах, Слонімі, Гомелі й на перегоні Житковичі – Гомель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ перекинула у Білорусь винищувачі і не тільки: моніторингова група

Відомо про проїзд ешелону ЗС Білорусі у напрямку Лунинець – Брест, який, ймовірно, належить 103-й бригаді. У складі – 12 БТР-80, 1 БРДМ "Кайман", 2 МАЗи та пасажирські вагони. На техніці був знак розпізнавання – червоний квадрат.

Переміщення дорогами

Спостерігачі помітили декілька невеликих колон з технікою ЗС РФ (до 12 машин) на трасі М1. Рухалися у напрямках: Дзержинськ – Стовпці, Толочин – Орша, Стовпці – Мінськ та на МКАД-2 – М1 (у напрямку Жодина). Поодинокі машини також фіксувалися у Бресті й Мінську.

Загалом за вихідні в Білорусь прибуло:

авіація – 8 Су-34 і Су-30 ВКС РФ;

особистий склад – 200 осіб;

техніка – не менш як 91 одиниця.

У понеділок, 16 січня, стартувало спільне льотно-тактичне навчання авіаційних підрозділів збройних сил Білорусі та Росії. Вони входять до складу авіаційного компонента регіонального угруповання військ (сил). Від російської сторони у заході бере участь військове формування повітряно-космічних сил.

Міноборони Білорусі стверджує, що головною метою навчань є підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань.

Зараз ви читаєте новину «Росія продовжує "пічкати" Білорусь військовою технікою: що змінилося за вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі