четвер, 25 липня 2024 07:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Через TikTok і Telegram: спецпідрозділ ГРУ вербує у Європі диверсантів

Через TikTok і Telegram: спецпідрозділ ГРУ вербує у Європі диверсантів
Спецпідрозділ Головного управління Генштабу ЗС РФ організовує диверсії в Європі, вербуючи виконавців через Telegram і TikTok. Фото: pixabay.com

Спецпідрозділ ГРУ організовує диверсії в Європі, вербуючи виконавців через TikTok і Telegram.

За організацією серії диверсій у Європі стоїть команда агентів Головного управління Генштабу ЗС РФ (відома як ГРУ - Gazeta.ua) під керівництвом полковника Дениса Смолянінова, повідомляє розслідувальний центр "Досьє", який отримав доступ до документів.

"На початку 2024 року вони завербували через Telegram чоловіка в Латвії, який за їхніми інструкціями кинув коктейль Молотова в Музей окупації у Ризі. Ця ж команда стоїть за дезінформаційною акцією наприкінці 2023-го, коли на тлі війни Ізраїлю та Палестини група громадян Молдови розмалювала будівлі в Парижі та передмістях зірками Давида. Їх завербували через TikTok", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австралії військова з чоловіком шпигували на користь РФ

Команда Смолянінова шукає агентів через чати для пошуку роботи, в середовищі проросійських активістів, злочинців або радикалів (як правих, так і лівих).

Джерела "Досьє" стверджують, що ГРУ також залучає до диверсій криміналітет із РФ, України, Грузії, Вірменії, Молдови та Сербії. Злочинців вербують через оперативників МВС. У цих агентів іноді є також паспорти Європейського Союзу.

У Німеччині українські військові не захищені від об'єктивів безпілотників потенційного ворога навіть глибоко в лісах сільської місцевості. Невідомі дрони фіксують над полігонами, де навчають ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Через TikTok і Telegram: спецпідрозділ ГРУ вербує у Європі диверсантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі