середа, 17 липня 2024 12:05

Спецтема: Війна Росії проти України

У Німеччині дрони шпигують за навчаннями ЗСУ: що кажуть інструктори

У Німеччині дрони шпигують за навчаннями ЗСУ: що кажуть інструктори
У Німеччині знову помітили дрони-шпигуни за ЗСУ. Фото: pixabay.com

У Німеччині українські військові не захищені від об'єктивів безпілотників потенційного ворога навіть глибоко в лісах сільської місцевості.

Невідомі дрони фіксують над полігонами, де навчають ЗСУ, пише Politico.

"В одному з секретних місць за межами Берліна сотні українських солдатів проходять шеститижневий прискорений курс, який охоплює основи окопної війни та бойових дій у міських умовах. Під час тренувань у небі регулярно фіксують невідомі безпілотні літальні апарати. Ми припускаємо, що принаймні деякими з цих безпілотників керують із недружніми намірами", - заявив німецький підполковник Роланд Бьоскер.

Технічно неможливо заблокувати всі частоти, які можна використовувати для керування безпілотниками, пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Австралії військова з чоловіком шпигували на користь РФ

"Розгортання технології перешкод геозонування також призведе до вимкнення радіостанцій, які використовуються для зв'язку в зоні навчання, а досвідчені шпигуни завжди знайдуть інший шлях", - наголосив Бьоскер.

Хоча німецький підполковник не впевнений, що БпЛА пов'язані із РФ, існує явна підозра, що це частина зусиль Кремля дестабілізувати та деморалізувати західних союзників, що підтримують Київ.

Навчання військових ЗСУ у Німеччині є частиною військової місії ЄС на підтримку України, створеної 2022 року з метою навчання 60 тис. українських військовослужбовців із залученням інструкторів із 24 країн до кінця 2024 року. Колишні східнонімецькі військові казарми є одним із двох основних центрів, які використовуються. Другий знаходиться у Польщі.

Водночас, за словами іноземних інструкторів, дрони-шпигуни додають тренуванням реалізму.

"Ми вирішуємо проблему таким чином, що ми інтегруємо ворожі безпілотники в навчання, кажучи солдатам постійно стежити за ними", - сказав Бьоскер.

Уже понад рік в Німеччині фіксують невідомі безпілотники над полігонами та казармами. Зокрема, там, де проходять навчання українські військові. Дрони регулярно помічають над військовим полігоном Кліц, де Бундесвер тренує українців на танках Leopard 1.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині дрони шпигують за навчаннями ЗСУ: що кажуть інструктори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі