середа, 28 серпня 2024 20:54

Померла колишня капітан збірної України з гандболу Ірина Глібко

Померла екскапітан збірної України з гандболу Ірина Глібко.

Спортсменка відійшла у вічність у віці 34 років після боротьби з онкологічним захворюванням. Про це 28 серпня повідомила Федерація гандболу України.

Автор: Федерація гандболу України
  Ірина Глібко відійшла у вічність у віці 34 років
Ірина Глібко відійшла у вічність у віці 34 років

"Трагічна, жахлива звістка. Внаслідок тривалої хвороби пішла з життя Ірина Глібко, капітан збірної України з гандболу. Ірині було 34 роки. Останніми роками вона боролась з онкологічним захворюванням. Світла пам'ять неймовірній людині та одній з найкращих гандболісток в історії України", - сказали.

Ірина пропустила жіночий ЧС-2023 і відбір до Євро-2024 через проблеми зі здоров'ям. Влітку вона вирішила піти зі спорту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Не боявся складних викликів. Помер колишній виконавчий директор Gazeta.ua та журналу "Країна" Андрій Клименко

В Україні Ірина Глібко виступала за "Галичанку", "ЗДІА" і "Податковий університет".

Дебютувала за національну команду у 2010 році у матчі проти Португалії у відборі до чемпіонату Європи, була капітанкою національної команди.

Останні 12 років провела у чемпіонаті Румунії.

З 2017 року виступала за команду "Римніку-Вилча", з якою вигравала першість країни в 2019 році, а також перемагала у Кубку (2020) і Суперкубку Румунії (2018).

Була найкращою снайперкою чемпіонату Румунії (2013, 2018 років), найкращою лівою півсередньою чемпіонату (2019) і найкращою легіонеркою румунського чемпіонату (2019).

Ірина Глібко стала другою найкращою бомбардиркою Європейської ліги у 2023 році.

У січні цього року у віці 42 років помер колишній футболіст збірної України Богдан Шершун.

У квітні у віці 75 років помер український футболіст, колишній головний тренер національної збірної України Михайло Фоменко.

Зараз ви читаєте новину «Померла колишня капітан збірної України з гандболу Ірина Глібко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі