середа, 28 серпня 2024 13:50

"Врятовані": на Gazeta.ua стартує новий проєкт

"Врятовані": на Gazeta.ua стартує новий проєкт
Фото: Gazeta.ua

Команда видання Gazeta.ua у співпраці з міжнародним благодійним фондом "Здоров'я українського народу" представляють спільний соціальний проєкт "Врятовані".

Це серія інтерв'ю-монологів поранених українських військових і цивільних, які були за крок до ампутації рук і ніг, але завдяки національній програмі "Врятуй кінцівку" змогли їх зберегти.

Перший випуск уже можна переглянути на YouTube-каналі Gazeta.ua.

"Врятовані" - це історії які надихають боротися навіть за крихітну надію. На прикладі конкретних людей - героїв нашого проєкту - ми показуємо, що після важкого поранення необов'язково настає ампутація, а українські лікарі таки можуть робити дива порятунку", - розповідає автор проєкту, журналіст Олександр Трохимчук.

Героєм першого епізоду "Врятованих" став ветеран російсько-української війни Дмитро Суходольський. Колишній військовослужбовець розповів про те, чи війна періоду АТО/ООС відрізняється від повномасштабної, як після 24 лютого 2022 року вирішив захищати небо над Києвом, завдяки чому зміг вижити після розстрілу російською ДРГ на Харківщині.

Водночас він поділився спогадами про лікування після 18-ти поранень і перенесені 23 операції. Окрім того, ветеран пояснив, чому не варто відразу погоджуватися на ампутацію, з якими проблемами поранені військові стикаються під час реабілітації та яким є його ставлення до ухилянтів.

Зараз ви читаєте новину «"Врятовані": на Gazeta.ua стартує новий проєкт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі