понеділок, 10 жовтня 2022 09:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Британська розвідка повідомила про "найгарячішу точку" на Донбасі

Британська розвідка повідомила про "найгарячішу точку" на Донбасі
Розгромлена росіянами школа в Бахмуті. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Українські війська продовжують відтісняти росіян як на північному сході, так і в Херсонській області на півдні.

Росія тим часом продовжує надавати пріоритет власним наступальним операціям на центральному напрямку Донбасу, особливо в районі міста Бахмут. Про це йдеться у новому звіті британської розвідки, який у Twitter опублікувало міноборони Великої Британії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог ретельно укріплюється на Сватівщині – Гайдай про ситуацію на Донбасі

За останній тиждень російські війська просунулися на два кілометри до Бахмута на двох напрямках. Загарбники готуються до прориву в місто, яке зазнало дуже значних руйнувань від обстрілів.

"Ці російські сили, ймовірно, включають підрозділи приватної військової компанії "Вагнер", включаючи персонал, нещодавно набраний з російських в'язниць", ‒ йдеться у повідомленні.

У британській розвідці констатують, що такі зусилля Росії в жорсткому наступі на Донбасі, незважаючи на серйозні загрози на оперативних флангах, свідчать про необхідність досягнення хоч якогось успіху. Водночас це підкреслює негнучку операційну структуру, яка досі підривала плани РФ.

Українська авіація протягом доби завдала 24 удари. Підтверджено ураження 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних комплексів противника.

Вночі 10 жовтня російські війська обстріляли центр Слов'янська. Постраждали приватні будинки на вулиці Ботанічній. Загалом в результаті обстрілу загинули четверо людей. Ще двоє отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка повідомила про "найгарячішу точку" на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі