понеділок, 10 жовтня 2022 08:55

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог ретельно укріплюється на Сватівщині – Гайдай про ситуацію на Донбасі

Ворог ретельно укріплюється на Сватівщині – Гайдай про ситуацію на Донбасі
Поблизу Сватового противник підірвав залізничний та автомобільний мостові переходи. Фото: eastnews.ua

На окупованій території Сватівщини в Луганській області росіяни мінують та підривають мости, обстрілюють визволені Збройними силами України населені пункти.

Ворог розлютований черговою поразкою, тому укріплюється на Сватівщині дуже ретельно, повідомив у понеділок, 10 жовтня, голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

"Наші військові та поліцейські проводять там необхідні стабілізаційні заходи, але цивільним перебувати у звільнених від окупантів населених пунктах, або приїжджати туди, ще вкрай небезпечно. Поблизу самого міста противник підірвав залізничний та автомобільний мостові переходи", – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни мінують територію та підривають мости ‒ Генштаб

У лікарні для психічних хворих майже у всіх корпусах на перших поверхах розгорнуті казарми окупантів. Лише в одній будівлі на другому поверсі окупанти залишили лежачих хворих.

"Росіяни мінують територію навколишніх населених пунктів. Відчувають наближення ЗСУ", – додав Гайдай.

Водночас українська авіація протягом минулої доби завдала 24 удари. Підтверджено ураження 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони за попередню добу збили літак ворога Су-25, три безпілотники та три керовані авіаційні ракети Х-59.

Зараз ви читаєте новину «Ворог ретельно укріплюється на Сватівщині – Гайдай про ситуацію на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі