понеділок, 10 жовтня 2022 07:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог на півдні рахує втрати: Генштаб повідомив гарні новини з фронту

Ворог на півдні рахує втрати: Генштаб повідомив гарні новини з фронту
Українська авіація протягом минулої доби завдала 24 удари. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Розпочалася 229-та доба героїчного протистояння України російському широкомасштабному вторгненню.

Минулої доби підрозділи Сил оборони відбили на Донбасі атаки противника в районах населених пунктів Озарянівка, Кам'янка, Первомайське та Невельське, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 10 жовтня.

"Критична ситуація складається в 127-му стрілецькому полку так званого 1-го армійського корпусу Російської Федерації. Сформований нашвидкуруч полк, рішенням командувача 49-ї армії одразу перекинули на першу лінію бойового зіткнення в Херсонській та Миколаївській областях. Родичі мобілізованих військовослужбовців підготували звернення до правоохоронних органів РФ про значні втрати і бездіяльність військового командування. У підрозділах ворога тривалі перебої з водою та продовольством. Військовослужбовці екіпіровані старими засобами захисту, що призводить до численних втрат", – додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вибух на Кримському мосту став особистою образою для Путіна – CNN

Натомість українська авіація протягом минулої доби завдала 24 удари. Підтверджено ураження 20 районів зосередження озброєння та військової техніки, а також чотирьох зенітних ракетних комплексів противника. Крім того, українські підрозділи протиповітряної оборони за попередню добу збили літак ворога Су-25, три безпілотники та три керовані авіаційні ракети Х-59.

Упродовж 9 жовтня наша авіація завдала дев'ять ударів по позиціях російських військ на південному напрямку, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 246 вогневих завдань. Вдалося знищити щонайменше 44 російських окупантів. Ворог також втратив: чотири танки; 10 одиниць автомобільної та іншої броньованої техніки; чотири міномети 120-мм калібру; дві реактивні системи залпового вогню "Град"; два безпілотники "Орлан-10".

Зараз ви читаєте новину «Ворог на півдні рахує втрати: Генштаб повідомив гарні новини з фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі