понеділок, 10 жовтня 2022 03:58

Українська авіація та артилерія добряче попрацювали на півдні: втрати окупантів за добу

Українська авіація та артилерія добряче попрацювали на півдні: втрати окупантів за добу
ЗСУ продовжує витискати ворога з півдня. Фото: eastnews.ua

Упродовж 9 жовтня наша авіація завдала дев'ять ударів по позиціях російських військ на південному напрямку, а ракетно-артилерійські підрозділи виконали 246 вогневих завдань.

Вдалося знищити ще мінімум 44 російських окупантів. Про це йдеться у зведенні оперативного командування "Південь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти вивозять сім'ї ‒ у Генштабі повідомили гарні новини з фронту

Окупанти також втратили: чотири танки; 10 одиниць автомобільної та іншої броньованої техніки; чотири міномети 120-мм калібру; дві реактивні системи залпового вогню "Град"; два безпілотники "Орлан-10".

Також вдалося пошкодити ще два танки, дві бронемашини та самохідну гаубицю "Мста-С".

"Обстановка в операційній зоні південних регіонів, на південнобузькому напрямку суттєвих змін не зазнала: лишається стабільно складною, але контрольованою. Сили оборони продовжують активні дії, противник веде активну оборону та намагається утримати зайняті рубежі", – наголошується у зведенні.

На 9 жовтня вже звільнено від російських загарбників понад 1 170 квадратних кілометрів території на Херсонському напрямку.

Українські військові продовжують просування як на східній частині фронту на Донбасі, так і на півдні, прорвавши позиції росіян на північному сході Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «Українська авіація та артилерія добряче попрацювали на півдні: втрати окупантів за добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі