четвер, 23 травня 2024 10:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Бойових зіткнень на Харківщині стало менше - Музичук

Бойових зіткнень на Харківщині стало менше - Музичук
На Харківщині тривають бойові дії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Харківщині за останні дні великої кількості боєзіткнень немає.

Водночас російські загарбники продовжують залучати групи піхоти для спроб прориву, зокрема, в бік села Липці. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Нацгвардії Руслан Музичук, передає Gazeta.ua.

За його словами, українські сили виявляють та знищують ворожі піхотні групи. Характерним є застосування противником великої кількості авіації для завдання ударів КАБами, щоб руйнувати населені пункти та українські оборонні позиції, на ділянках, де ворог намагається досягти успіху.

"В цілому просування ворога на Харківщині немає за останню добу", - сказав Музичук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія почала наступ на Харківщині раніше запланованого - ISW

Загалом на фронті минулої доби найбільша активність ворога була на Покровському та Курахівському напрямках, на які припало майже третина всіх боєзіткнень. Були також спроби ворога прорватися на Харківщині.

"Активність на інших ділянках фронту, в тому числі в районі Часового Яру, суттєво не знижувалася. Ворог намагався тримати всю лінію оборони в напрузі", - зазначив Музичук.

За його словами, ворог застосовує бронетехніку на Куп'янському та Лиманському напрямках. Зокрема, на Лиманському напрямку українські гвардійці протягом тижня знищили чотири танки, з яких три мали додатковий захист - металеві навіси, щоб зберегти їх від ураження FP. Але їм це не допомогло.

За словами речника Нацгвардії, на Оріхівському напрямку російські війська застосовують легкоброньовану або легку автомобільну техніку, а також мотоцикли.

"Також на півночі Харківщини ми бачили застосування легких автомобілів, так званих гольф-карів і мототехніки, в першу чергу для того, щоб доставити невеликі групи піхоти, а також для швидкої логістики", - додав Музичук.

Російські загарбники протягом останніх діб просунулись до центру Вовчанська на Харківщині.

Ворог також розширив своє вклинення на напрямку Огірцеве-Бугруватка. Але росіянам не вдалося форсувати річку Вовча. Про це повідомив військовий оглядач Костянтин Машовець. За його словами, окупанти також не мали успіху в напрямку села Липці.

Зараз ви читаєте новину «Бойових зіткнень на Харківщині стало менше - Музичук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі