середа, 22 травня 2024 09:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Ворог просунувся до центру Вовчанська: аналітик розповів про бої на Харківщині

Ворог просунувся до центру Вовчанська: аналітик розповів про бої на Харківщині
У районі Вовчанська тривають важкі бої. Фото: bbc.com

Російські загарбники протягом останніх двох діб просунулись до центру Вовчанська на Харківщині.

Ворог також розширив своє вклинення на напрямку Огірцеве-Бугруватка. Але росіянам не вдалося форсувати річку Вовча. Про це 22 травня повідомив військовий оглядач Костянтин Машовець.

За його словами, окупанти також не мали успіху в напрямку села Липці. Командування угрупування російських військ "Північ" прагне за будь-яку ціну наростити зусилля у Вовчанську. Ворог намагається обійти місто зі сходу, діючи вздовж річки Вовча у напрямку Тихе-Зибине. Там ворог зумів просунутися з боку старого аеродрому до північно-східної частини міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розстріл цивільних у Вовчанську: росіяни холоднокровно вбили хвору жінку

За словами аналітика, на цьому напрямку російське командування додатково ввело у бій щонайменше два мотострілецьких полки. Ймовірно, один - у смузі дії 25-ї окремої мотострілецької бригади, інший - північно-східніше від міста.

"Але, якби там не було, на всій протяжності по фронту свого вклинення на Вовчанському напрямку від місця впадіння р. Вовча у р. Сіверський Донець до с. Тихе противнику так й не вдалося форсувати р. Вовча. Судячи зі всього, саме по цій річці й проходить перша позиція головного рубежу оборони наших військ, або навіть південніше", - зазначив Машовець.

За його словами, російські війська майже не мали успіху по рубежу Глибоке-Лук'янці, у напрямку Липців. Хоча в цій смузі почали фіксуватися підрозділи ворожого десантно-штурмового полку.

Збройні сили України стримують просування російській окупантів у Харківській області.

21 травня війська РФ не зробили жодного підтвердженого просування на північ від міста Харкова біля Липців, повідомили аналітики Інституту вивчення війни (ISW). За їхніми даними, На Харківщині противник кидає у штурми африканських найманців.

Зараз ви читаєте новину «Ворог просунувся до центру Вовчанська: аналітик розповів про бої на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі