четвер, 23 травня 2024 07:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія почала наступ на Харківщині раніше запланованого - ISW

Росія почала наступ на Харківщині раніше запланованого - ISW
У Харківській області тривають бойові дії. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські війська були змушені розпочати повторний наступ в Україні раніше запланованого.

Підштовхнуло загарбників до цього відновлення надання військової допомоги ЗСУ від Сполучених Штатів Америки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики нагадують, що російські війська розпочали обмежені наступальні операції вздовж російсько-українського кордону на півночі Харківської області 10 травня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог найактивніше атакує на двох напрямках фронту - свіжі дані Генштабу

Ймовірно, вони були змушені розпочати наступ раніше, ніж планувалося, через відновлення безпекової допомоги з боку США. Однак російські війська задіяли обмежену кількість особового складу для проведення важких піхотних атак на північ і північний схід від Харкова.

Уже 14 травня темпи російських наступальних операцій на півночі Харківської області почали сповільнюватись. Зараз загарбники надають пріоритет створенню "буферної зони" на міжнародному кордоні, а не більш глибокому вторгненню в Харківську область.

Аналітики зазначають, що РФ почала наступ вздовж харківського кордону, маючи на меті відволікти українські сили, щоб уможливити російський наступ в інших районах східної України. Загарбники також хочуть просунутися в межах ефективної дальності стрільби артилерії по місту Харків.

Російські загарбники протягом останніх діб просунулись до центру Вовчанська на Харківщині.

Ворог також розширив своє вклинення на напрямку Огірцеве-Бугруватка. Але росіянам не вдалося форсувати річку Вовча. Про це повідомив військовий оглядач Костянтин Машовець. За його словами, окупанти також не мали успіху в напрямку села Липці.

Зараз ви читаєте новину «Росія почала наступ на Харківщині раніше запланованого - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі