субота, 17 червня 2023 08:55

Біля Греції затонув човен: десятки загиблих і сотні зниклих

Біля Греції затонув човен: десятки загиблих і сотні зниклих
Майже 500 людей вважаються зниклими безвісти після трагедії. Фото: eastnews.ua

Біля берегів Греції затонуло судно з мігрантами. Відомо про щонайменше 78 загиблих.

Агентство ООН у справах біженців вважає зниклими безвісти близько 500 людей, пише BBC.

"Рибальський човен перевозив приблизно 750 осіб. Із них вдалося врятувати 106 людей, двоє з яких потім розповіли, що переповнене судно хиталося з боку на бік", – ідеться у повідомленні.

Берегова охорона заявила, що трималася на "розумній відстані" від човна. Водночас грецькі ЗМІ повідомили, що члени берегової охорони привʼязали мотузку до човна, аби його екіпаж міг перевірити тих, хто був на борту, а потім відвʼязали її. Це сталося за три години до трагедії. Одна активістка-біженка порушила питання, чи могла та мотузка стати причиною перекидання човна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Швеції подвоять вимоги до зарплат мігрантів

Речник уряду Греції Іліас Сіакантаріс підтвердив, що берегова охорона використовувала мотузку, щоб перевірити, чи потрібна мігрантам допомога.

"Водночас не було швартовної мотузки. Тобто не було спроб буксирувати човен або привʼязати його на тривалий час", – підкреслив він.

Мігранти нібито відмовилися від допомоги й попрямували до Італії.

На півночі Італії затонув туристичний човен із понад 20 пасажирами на борту. Загинуло щонайменше двоє людей, ще двоє вважаються зниклими безвісти. Смертельний інцидент стався між містами Сесто-Календе та Ароною.

Зараз ви читаєте новину «Біля Греції затонув човен: десятки загиблих і сотні зниклих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі