субота, 06 травня 2023 07:43

У Швеції подвоять вимоги до зарплат мігрантів

У Швеції подвоять вимоги до зарплат мігрантів
Трудова імміграція наразі є найбільшою складовою імміграції до Швеції. Фото: pixabay.com

Уряд Швеції оголосив нові вимоги щодо доходу іноземних працівників.

Їх вирішили подвоїти, повідомляє Euractiv. Таким рішенням у країні хочуть побороти низьку оплату праці.

"Вимоги до доходу для трудових мігрантів будуть підвищені з 13 тис. шведських крон (€1238) на місяць до 26 560 шведських крон (€2534). Це важлива частина зміни парадигми, яку ми реалізуємо у сфері імміграції", – заявила міністерка міграції Марія Малмер Стенергард.

Трудова міграція наразі є найбільшою складовою імміграції до Швеції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Румунія обмежила виплати українським біженцям

Торік Швеція надала понад 24 тис. дозволів на роботу порівняно з приблизно 9 тис. дозволами на проживання для шукачів захисту. Згідно з прогнозом міграційного агентства, цього року очікується, що 100 тис. іноземців звернуться за дозволом на роботу в Швеції.

У Фінляндії кримінальна поліція спільно з естонськими правоохоронцями виявила факт торгівлі людьми у будівельному секторі. Серед жертв зловмисників були громадяни різних країн, зокрема й українці. Підозрювані обіцяли робітникам безкоштовне житло у Фінляндії та зарплату за виконану роботу, таким чином залучаючи працівників до виконання різних завдань у сфері будівництва через засновані ними фірми.

Працівників, які приїхали до Фінляндії, зловмисники обманювали, втягували в борги, змушували працювати, користуючись їхньою залежністю від роботодавця через відсутність знань мови та брак ресурсів. Працівники, які прибували до Фінляндії, насправді мали платити за житло, а з їхньої заробітної плати вираховували різні витрати, наприклад, на спецодяг та обладнання.

Зараз ви читаєте новину «У Швеції подвоять вимоги до зарплат мігрантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі