четвер, 12 липня 2012 15:25

Заворушення в Мадриді: поліція стріляла по шахтарях гумовими кулями
14

Поліція для придушення протестних настроїв використовувала гумові кулі і палиці
Фото: Фото: Reuters
Шахтарі пройшли пішки майже 400 кілометрів до Мадрида та взяли участь у демонстрації
У демонстрації брали участь кілька десятків тисяч людей
Протести проти зниження субсидій почалися в Іспанії близько трьох тижнів тому
З 76 постраждалих вісьмом знадобилася госпіталізація

У ході зіткнень демонстрантів з поліцією біля будівлі міністерства промисловості в Мадриді поранено 76 осіб, у тому числі 33 поліцейських. Заворушення почалися під час демонстрації шахтарів, які з'їхалися до столиці Іспанії з різних частин країни, щоб висловити протест проти зниження державних субсидій гірничодобувної промисловості.

У демонстрації брали участь кілька десятків тисяч людей, серед яких були не тільки шахтарі, але й іспанці, які співчували їм. Колону демонстрантів охороняв кордон "бійців", озброєних арматурою та іншими предметами, які вони використовували для захисту від поліції.

Поліція для придушення протестних настроїв використовувала гумові кулі і палиці. Демонстранти в свою чергу кидали в поліцейських цеглини та петарди. З 76 постраждалих восьми знадобилася госпіталізація, проте ніхто не отримав серйозних поранень. Сім осіб з числа протестувальників були затримані.

Протести проти зниження субсидій почалися в Іспанії близько трьох тижнів тому. Тоді ж на півночі країни був організований так званий "Чорний марш": близько 200 шахтарів на знак незгоди з державною політикою пройшли пішки майже 400 кілометрів до Мадрида та взяли участь у демонстрації 11 липня.

Відповідно до планів уряду, фінансування гірничодобувної промисловості буде скорочено на 64 відсотка, щоб впоратися з дефіцитом бюджету (з 301 до 111 мільйонів євро). Це призведе до закриття багатьох шахт на півночі країни, зокрема в Астурії та Арагоні, і позбавить роботи близько 30 000 людей.

Зараз ви читаєте новину «Заворушення в Мадриді: поліція стріляла по шахтарях гумовими кулями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі