понеділок, 09 липня 2012 19:21

Комуніст зізнався, що гірники-пенсіонери до Києва пішки не йдуть

Комуніст зізнався, що гірники-пенсіонери до Києва пішки не йдуть
За словами Хохлова, неправдиву інформацію він поширив спеціально. Фото: rotfront.su

Голова координаційної Ради шахтарських, інвалідських і ветеранських організацій України Юрій Хохлов, який також є депутатом Луганської обласної ради від КПУ, зізнався, що півтори тисячі гірників-пенсіонерів з Донецької та Луганської областей до Києва пішки не йдуть.

За його словами, інформація, яку він поширив раніше, була покликана привернути увагу уряду для вирішення проблем з відвантаженням твердого палива шахтарським сім'ям.

"Акція була унікальною, а сам похід поетапним. Ми вийшли, пройшлися по Брянці, якщо наші вимоги не будуть виконані, вийдемо з маршем в одному з міст Донецької області. Якщо і тоді уряд нічого не зробить, зберемося в Києві в День шахтаря і колоною пройдемося по столиці", - сказав Хохлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "У Києві є фізіотерапевтичне обладнання часів другої світової війни" - Бетао

Він підкреслив, що для 60-річних пенсіонерів-гірників, вийти і пройтися вже по Брянці "це був уже подвиг".

"Вони своє пішки до Києва відходили ще в 90-х роках, коли не платили зарплату і були масові акції протесту шахтарів. Тепер гірники відстоюють свої права іншим способом", - зазначив Хохлов.

За його словами, акція "поетапного походу на Київ" уже подіяла на уряд.

"Уже готовий проект постанови Кабміну, який буде розглядатися в четвер. Документ називається "Концепція створення системи соціальної підтримки працівників вугільної галузі", і він спрямований на те, щоб виконати вимоги гірників. Подивимося, якщо постанову буде підписано, значить, не даремно ми влаштовували цю акцію і інформували про неї", - сказав Хохлов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада повинна провести соцреабілітацію бомжів - "бютівець"

В управлінні МВС Луганської області також підтвердили, що гірники пішки до Києва не йдуть.

Як повідомлялося раніше, голова координаційної Ради шахтарських, інвалідських і ветеранських організацій України Юрій Хохлов заявляв, що 4 липня півтори тисячі гірників-пенсіонерів із Луганської та Донецької області вийшли пішки до Києва для того, щоб домогтися від уряду вирішення проблеми постачання шахтарів твердим побутовим паливом.

При цьому він точно не відповів, яким чином гірники мають намір організувати свою подорож, де будуть ночувати, як харчуватися. За його словами, гірники-пенсіонери наполягають на тому, щоб уряд не занижувала норму побутового палива, яка покладається кожній сім'ї з 5,9 т до 3,1 т на рік, і щоб відвантаження вугілля проводилися вчасно.

Зараз ви читаєте новину «Комуніст зізнався, що гірники-пенсіонери до Києва пішки не йдуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі