неділя, 26 травня 2024 15:26

Спецтема: Війна Росії проти України

У США обговорюють можливість дати дозвіл Україні завдавати ударів по території Росії

У США обговорюють можливість дати дозвіл Україні завдавати ударів по території Росії
У США обговорюють можливість дати дозвіл Україні завдавати ударів по території Росії. Фото: AP

Неофіційно із США надходять сигнали, що в Білому домі вже почали обговорювати рішення про надання Україні дозволу бити американською зброєю по території Росії.

Втім, консенсусу ще немає. Про це повідомив народний депутат Єгор Чернєв, який є головою постійної делегації України у Парламентській асамблеї НАТО.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Західні союзники не дозволяють бити своєю зброєю по російській території - Зеленський

За його словами, у неформальних бесідах в кулуарах Парламентської асамблеї НАТО американці кажуть, що у Білому домі вже "пішов процес" щодо дозволу Україні бити по території Росії американською зброєю.

"Проблема поки що полягає в тому, що рішення там приймаються командою, в якій зараз немає консенсусу. Але тиснуть з усіх боків. Шанси є, тож не збавляємо обертів", - додав Чернєв.

Союзники, які постачають зброю Україні, мають скасувати заборону на її використання для ураження військових об'єктів на території РФ.

Інакше Сили оборони не зможуть ефективно захистити територію України, особливо прикордонні райони, які жорстоко атакує агресор. Про це в інтерв'ю The Economist заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Зараз ви читаєте новину «У США обговорюють можливість дати дозвіл Україні завдавати ударів по території Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі