четвер, 12 липня 2012 09:19

Іспанські шахтарі побилися з поліцією під час акцій протесту

33 поліцейських і 43 шахтаря постраждали в зіткненні, що трапилося на мітингу біля будівлі іспанського міністерства промисловості в Мадриді. Всім постраждалим була надана допомога на місці, госпіталізація не знадобилася жодному.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гірники-пенсіонери з Луганщини та Донеччини пішки йдуть на Київ

За офіційними заявами, бійку почали працівники вугледобувної галузі, які почали кидати в поліцейських каміння і петарди. Правоохоронці відповіли гумовими кулями і зуміли затримати п'ятьох призвідників бійки.

Шахтарі іспанських вугільних шахт почали численні акції на знак протесту проти зниження урядового субсидування їх галузі та скорочення соціальних програм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Звинувачення в наявності донецького коріння схожі на расизм – Тулуб

За даними поліції, на площі біля міністерства зібралося не більше 10 000 чоловік, організатори мітингу нарахували близько 25 000. До столиці шахтарі добиралися пішки, хода, названа "Чорним маршем", продовжувалася з 22 червня до 11 липня. Продовження антиурядових акцій шахтарі намітили на 21 липня, акції повинні пройти по всій країні.

Зараз ви читаєте новину «Іспанські шахтарі побилися з поліцією під час акцій протесту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі