понеділок, 10 квітня 2023 06:36

Спецтема: Війна Росії проти України

Як ЗСУ знищували загарбників минулої доби: свіжі дані Генштабу

Як ЗСУ знищували загарбників минулої доби: свіжі дані Генштабу
Українські захисники відбивають атаки ворога. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники зосереджують основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар'їнському напрямках.

Минулої доби українські війська відбили 58 атак противника на цих ділянках фронту. Про це вранці 10 квітня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські вертолітники "привітали" окупантів зі святом Вербної неділі

Авіація Сил оборони за добу завдала шістьох ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів. Збито шість ворожих БпЛА: три – типу "Ланцет", два – "Зала" та один – "Суперкам".

"Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили чотири зенітно-ракетних комплекси, 11 районів зосередження живої сили, озброєння та військової техніки. А також склад боєприпасів та п'ять станцій радіоелектронної боротьби ворога", ‒ йдеться у повідомленні.

Ворог намагається заблокувати Авдіївку і просунутися на Донецькому напрямку. У разі успіху наступною ціллю окупантів може бути Курахове. Про це повідомив керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський.

На Лимано-Куп'янському напрямку російські окупанти за добу здійснили 202 обстріли. Цей напрямок є другим за активністю після Бахмутського.

Зараз ви читаєте новину «Як ЗСУ знищували загарбників минулої доби: свіжі дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі