четвер, 16 лютого 2023 06:30

Спецтема: Війна Росії проти України

Як західні танки вплинуть на війну в Україні ‒ в ISW пояснили

Як західні танки вплинуть на війну в Україні ‒ в ISW пояснили
За даними аналітиків, Росія втратила у війні проти України близько половини своїх танків. Фото: defence-ua.com

Росія не здатна швидко відновити підбиту механізовану техніку.

Це в короткостроковій перспективі суттєво обмежує можливості загарбників у маневровій війні. Про це у новому зведенні повідомляє американський Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, росіяни за рік повномасштабного вторгнення втратили близько 50% своїх танків Т-72Б і Т-72Б3М, а також велику кількість Т-80.

В ISW також звертають увагу на оцінку глави міністерства оборони Великої Британії Бена Воллеса. За його словами, дві третини російських танків знищені або непридатні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський: скоро у Росії буде складно знайти "морпєха"

"Своєчасне надання Заходом танків і бронетехніки Україні зруйнує здатність РФ вести механізовану війну. Однак Москва намагається відновити своє оборонне виробництво в найближчій перспективі", ‒ йдеться у повідомленні.

За словами аналітиків, Київ продовжує мати вікно можливостей для початку широкомасштабних контрнаступів протягом наступних кількох місяців.

Однак, це значною мірою залежить від швидкості та масштабів надання Заходом необхідної техніки, зокрема танків.

Прем'єр-міністр Португалії Антоніу Кошта оголосив, що Лісабон передасть Києву три власні танки Leopard 2. Україна отримає бойову техніку вже наступного місяця.

Держави НАТО планують передати Україні достатню кількість танків, аби сформувати кілька танкових бригад ЗСУ. Президент Польщі Анджей Дуда сказав про це під час спільного брифінгу з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенберґом.

Зараз ви читаєте новину «Як західні танки вплинуть на війну в Україні ‒ в ISW пояснили». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі