вівторок, 15 листопада 2022 02:21

Як позбутися молі ‒ перевірені способи

Як позбутися молі ‒ перевірені способи
Моль у шафі може стати суттєвою проблемою перед слідством. Фото: dastyle.cv.ua

Міль у шафі може стати неабиякою неприємністю. Особливо, коли там у вас дорогі речі.

Поради, як запакувати речі у шафі на зиму, щоб їх не зіпсувала міль, зібрала Gazeta.ua.

Використати можна столовий оцет. Його потрібно розбавити водою в пропорції 1:1 і обробити меблі, щоб міль не поширювалася.

Перед обробкою потрібно прибрати з шафи одяг, щоб оцет не потрапив на нього, так як можуть залишитися плями.

Якщо хочете обробити шафу ароматними травами, краще брати лаванду ‒ вона добрк відлякує моль. Також допоможуть розмарин і чебрець. Можна самостійно виготовити мішечки з сушених трав. Їх слід покласти на полиці в шафі і регулярно міняти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свічка з картоплі горітиме весь день ‒ як зробити

Відлякує міль також аромат кориці. Її палички потрібно розкласти по поличках, попередньо обернувши пергаментним папером. Зав'язку паличок можна підвісити на штангу для одягу.

Окрім того, вивести міль допоможе гвоздика. У ній міститься натуральний інсектицид евгенол, який і відлякує комах. Щоб підсилити ефект і розбавити аромат гвоздики можна увіткнути її сузір'я в апельсин і покласти на полицю в шафі.

Спрей з ефірними маслами допоможе позбутися молі, якщо приготувати його в пульверизаторі. Для цього з 0,5 л чистої води додайте кілька крапель лавандового або м'ятного масла і обробіть шафу.

Можна сушене лаврове листя повісити на полицях. Також можна прокип'ятити воду з лавровим листям, щоб наповнити ароматами весь будинок.

Покладіть трохи кедрової кори в тканинний мішечок і підвісьте в шафі. Чим свіжіша кора, тим краще вона відлякує міль.

Липка стрічка допомагає від усіх мух. Стрічка-пастка також допомагає боротися з міллю. Попередньо на неї потрібно нанести риб'ячий жир, який приверне увагу комах.

Кімнатні рослини мають не лише декоративну функцію, а й очисну. Вони пропускають через свої природні фільтри шкідливі речовини, що витають у повітрі, переда єGazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Як позбутися молі ‒ перевірені способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі