пʼятниця, 18 травня 2012 06:15

Кредитку на 500 гривень дадуть без довідки про доходи

Реклама у столичному метро пропонує "швидкі кредити" без довідок про доходи та поручителів. Гроші можна отримати за кредитною карткою. "Альфа банк" та "Дельта банк" обіцяють оформити таку за годину.

Такі ж умови у рекламі "Астра банку". В оголошенні зазначений мобільний номер. Пояснюю, що мені потрібний кредит 8 тис. грн на фотоапарат. Чоловічий голос питає про довідку про доходи. Запевняє, що документ про зарплату хоча б 1 тис. грн обов'язковий.

У вітрині "ОТП банку" на столичній вул. Великій Житомирській вивісили рекламу "Живи сьогодні, гроші є". Обіцяють видати кредитку на 20 тис. грн.

— Зазвичай даємо з лімітом у розмірі трьох зарплат, — розказує працівник Оксана, років 25. — Якщо ви отримуєте 5 тисяч, кредитку отримаєте з лімітом на 15 тисяч. Але картки даємо лише офіційно працевлаштованим і з довідкою про доходи. У вас немає довідки? Це нестандартна ситуація. Мені треба порадитися з керівництвом. Я вам зателефоную.

Два дні не передзвонює.

В "Укрсиббанку" кредитку без довідки видадуть теж лише своїм клієнтам — якщо ті одержують зарплату або тримають депозит у цій фінустанові. Максимальна сума — 15 тис. грн. Щомісячних відсотків на заборгованість немає. Комісію, 2,99% суми, беруть одразу при знятті готівки або під час оплати.

"Альфа банк" рекламує оформлення кредитки за годину. Для ліміту 20 тис. грн довідка про доходи не потрібна. Достатньо принести паспорт та ідентифікаційний код. Оператор кол-центру Віктор пропонує приїхати до відділення на просп. Перемоги в Києві.

Охоронець у чорному костюмі веде до кавового апарату, пригощає кавою безплатно. Просить зачекати. За кілька хвилин проводить до консультанта Наталії Володимирівни, 29 років. Вона копіює документи, просить заповнити дві анкети. Потім заповнює таблицю в комп'ютері, розпитує про щомісячні доходи, витрати, раніше взяті кредити. За 50 хв. закінчує опитування.

— Тепер чекайте дзвінка. Протягом тижня вам зателефонують. А через тиждень виготовлять картку, — прощається Наталія Володимирівна.

За півгодини з банку дзвонять: "Де ви працюєте і скільки отримуєте?" За 6 год. надсилають СМС, що кредитки не дадуть. Причини не пояснюють.

"Дельта банк" відмовляє відразу.

— Навіть якби у вас була довідка про доходи, ми б вам картки не видали, бо вам немає 26 років. Така ж причина — у "Райффайзен банку Аваль" на Хрещатику.

— Вам немає 25 років і ви не служили. Якщо вас призвуть в армію, хто буде борг виплачувати? Приходьте після армії, — каже консультант Наталія, 37 років.

Погодилися оформити кредитку без довідки тільки в "Приватбанку"на бульв. Шевченка. Але картка має обмеження на суму 500 грн. Грошима можна користуватися безкоштовно до 55 днів. Якщо не сплатити до 25 числа наступного місяця, щомісяця нараховуватимуть відсотки — 7% суми боргу. Оформлення триватиме не більше 20 хв., запевняють у фінустанові.

Банк оплатить перевірку прислуги на детекторі брехні

100 тис. грн позики можна отримати кредитними картками "Мастеркард Платинум" та "Мастеркард Ґолд".

Грошима можна користуватися без відсотків 55 днів. Далі на залишок боргу нараховують 30-40% річних. За обслуговування беруть від 400 грн на рік. Такі картки видають клієнтам, які мають на рахунках у банку понад 1 млн грн, каже фінансовий директор компанії "Простобанк консалтинг" Олександр Сєдих, 27 років:

— Елітні картки дають багато переваг. У міжнародних аеропортах їх власників безплатно проводять до зали очікування першого класу. У Західній Європі можна взяти легковик преміального класу без грошової застави. У готелях і магазинах роблять 15-17 відсотків знижки.

— Там є функція "консьєрж". За нею можна замовити номер у готелі, машину, столик у ресторані. У мого товариша є картка "ґолд". Якось він застряв у ліфті. Подзвонив на гарячу лінію, її пишуть на картці. Банк прислав ліфтерів, які допомогли вибратися.

З "платиновими" картками допоміжних сервісів ще більше. Наприклад, економічний консалтинг, допомога у проведенні заходів та подорожей. Клієнту радять, як вкладати кошти в мистецькі твори, власники таких  карток "Приватбанку" можуть перевірити домашню прислугу на детекторі брехні. За це заплатить банк.

 

Зараз ви читаєте новину «Кредитку на 500 гривень дадуть без довідки про доходи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі