четвер, 11 березня 2010 19:17

Цукор дешевшатиме до кінця березня

В Україні почала падати оптова ціна на цукор. Із січня знизилася з 9,30 грн за 1 кг до 7,65.

— Фермери почали викидати в продаж цукор, який усю зиму тримали на складах. Бо сподівалися продати за високими цінами. Тим часом його споживання в Україні впало. Не продали значні запаси. Тим часом фермерам потрібні гроші на посівну — для покупки насіння, пального, добрива та розрахунків за кредити. Тому цукор масово викинули на ринок.

— Крім того, зараз у світі викинули на продаж тростинний цукор нового врожаю, близько 12 мільйонів тонн. На світових біржах теж почалося падіння цін, — каже 34-річний Сергій Кочубей, комерційний директор компанії "Укрцукор". — В Україну завезуть 260 тисяч тонн тростинного цукру, щоб покрити дефіцит.

10 березня на Нью-Йоркській біржі тростинний цукор продавали по $475,5 за т. Місяць тому просили $597. Буряковий цукор на Лондонській біржі був по $589,8, на початку лютого — $750.

Ціни на цукор падатимуть до кінця березня. Потім знову піднімуться, вважає Кочубей.

— Ми не очікували, що в січні цукор продаватимуть по 10 гривень. Такої ціни Україна не знала. Прогнозували, що він буде не дорожче 7,50.

Столичні супермаркети поки що продають цукор-пісок від 10 грн/кг. Ціни мають переглянути за тиждень-два.

Зараз ви читаєте новину «Цукор дешевшатиме до кінця березня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі