понеділок, 12 лютого 2007 15:23

14 лютого квіти дорожчають майже удвічі

Автор: фото: Олександр ЧЕКМЕНЬОВ
  Продавець київського секс-шопу ”Сеньйор і Сеньйорита” Олеся Лутохіна каже, що у їхньому магазині білизна коштує від 50 гривень
Продавець київського секс-шопу ”Сеньйор і Сеньйорита” Олеся Лутохіна каже, що у їхньому магазині білизна коштує від 50 гривень

День святого Валентина у багатьох пар стає улюбленим святом. Ще три роки тому чоловіки казали: це свято вигадали жінки, аби було два 8 Березня на рік. Зараз вони з радістю закуповують подарунки своїм половинкам.

— На День святого Валентина треба дарувати символічні подарунки, — вважає Артем Приходько, 27 років. — Я замовив для дружини торт з йогурту у формі серця. Його мають привезти завтра вранці — о 7.30. Торт із доставкою обійшовся мені у 100 гривень. Квіти ще куплю.

Найпопулярніші подарунки 14 лютого — солодощі, квіти та валентинки. Коробка цукерок у формі серця обійдеться у 10–15 грн. Кондитерські фабрики пропонують і дещо незвичне. Наприклад, витиснути на шоколадці фотографію коханої. 100-грамова плитка коштуватиме 30–40 грн. Великий портрет розміром з альбомний аркуш — 100–120 грн. Тістечка у формі голубків обійдуться у 15–25 грн. Торт у формі серця — 80–140 грн.

— Я народилася 14 лютого, — розповідає Дана Логова, 30 років. — Усе життя мені дарували квіти. Та останні п"ять років — квіти це дорого. Я навіть чоловікові заборонила мені на день народження приносити букети. У мене на роботі є колега, яка теж народилася 14-го. Вона скаржиться на валентинівське безумство — ні продуктів закупити у магазинах, ні у кафе відсвяткувати — все заброньовано. Ми жартуємо, що організуємо фонд постраждалих від Дня святого Валентина.

Кулончик з цирконієм коштує 120–150 гривень

Квіти в цей день дорожчають майже удвічі. Тюльпан, що у звичайний день коштував 6–8 грн, у святковий стрибає в ціні до 10–12. Те саме з трояндами. Продавці квітів кажуть: одна метрова троянда обходитиметься у 20 грн.

— У нас квіти дорожчають чотири рази на рік: 14 лютого, 8 березня, 1 вересня та на День учителя, — ділиться 35-річна Олександра, яка торгує квітами на ринку "Святошин". — Найпопулярніша квітка — троянда. Хоча часто купують маленькі кошики з орхідеями та ліліями.

Традиційний подарунок — валентинка — маленька листівка у формі серця. Коштує вона від двох до 12 грн. У сувенірних крамницях, кажуть продавці, часто купують свічки. Також дарують рамочки для фотографій у формі серця (15–35 грн) та м"які іграшки (від 5 до 150 грн).

— Рамочки для фотографій купують люди тридцятирічного віку, — розповідає продавець сувенірного магазину на Троєщині Лариса, 27 років. — Студенти купують м"які іграшки. Медведиків дарують хлопцям, а декоративних ляльок — дівчатам. Усе більшої популярності набувають ароматичні чаї. І пити їх приємно, і на вигляд гарні. Півлітрова банка для чаю може коштувати 40–70 гривень, 100 грамів чаю — 20–30 гривень.

Продавці ювелірних магазинів твердять, що цього року найкраще продаються кулончики у формі звірів: черепашки, кролики, миші.

— Кулончик з цирконієм коштує 120–150 гривень, — каже Анна Горбик, 31 рік, яка торгує ювелірними виробами. — Букет із п"яти троянд коштуватиме від 50 гривень, коробка цукерок — 20, шампанське — ще 30. Ось вам і 100 гривень. Квіти зів"януть, цукерки з"їдяться і шампанське вип"ється. А кулон нагадуватиме про 14 лютого все життя.

Вечеря у ресторані на свято коштуватиме від 100 грн. Але столик треба було замовляти принаймні за тиждень.

— Я своїй дружині зробив подарунок своїми руками, — розповідає Андрій Петренко, 29 років. — Узяв півлітрову баночку, закатав її кришкою, обклеїв баночку стрічками та ґудзиками і прорізав зверху дірочку, як у скарбничці. Це буде скарбничка для добрих слів, які треба буде писати на маленьких папірцях та кидати у дірочку.

Їстівна білизна коштує 50 гривень

Продавець київського секс-шопу "Сеньйор і Сеньйорита" Олеся Лутохіна, 32 роки, сподівається, що 14 лютого у їхньому магазині буде багато клієнтів. Так само, як на Новий рік.
— Найпопулярніший товар — парфуми з фірамонами — запахами, що приваблюють протилежну стать. Ціна на ці парфуми коливається у межах 70–110 гривень, — каже продавець.
Часто купують еротичну білизну. Білизна з відкритими ділянками від 50 грн, з кібер-шкіри — 150–300. А для любителів екзотики є їстівна білизна за 50 грн. Її беруть нечасто, але любителі є.
— Ми з дружиною купили їстівні трусики на Новий рік, — розповідає 28-річний киянин Денис. — Коли розпакували, я вирішив відрізати шматочок. На вигляд вона схожа на кольорову гуму. На смак трохи нагадує солодку вату або перші радянські жувальні гумки. На шкірі ця білизна тане і перетворюється на такий же несмачний гель. Хочеться скоріше його позбутися — злизати, а краще стерти ганчіркою і насолоджуватися святом.

Зараз ви читаєте новину «14 лютого квіти дорожчають майже удвічі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі