вівторок, 24 вересня 2024 15:28

У Росії Порошенка з сином внесли до реєстру "терористів та екстремістів"

Автор: eurosolidarity.org
 

Росфінмоніторинг вніс п'ятого президента України Петра Порошенка та його сина Олексія до реєстру "терористів та екстремістів"

Про це повідомило видання "Настоящее время".

Порошенки потрапили до списку як "екстремістське об'єднання". У цьому об'єднанні також опинився Олег Казаков, колишній генеральний директор фабрики "Рошен" у Липецькій області Росії.

У 2014 році робота Липецької фабрики зупинилась через арешт рахунків Roshen в Росії. У квітні 2015 року наклали арешт на майно фабрики. Менеджмент "Рошену" ухвалив рішення закрити підприємство. З фабрики вивезли частину обладнання, а решту порізали на брухт.

У лютому 2024 року рішенням Жовтневого районного суду Липецька п'ятого президента Порошенка визнали екстремістом і оголосили про "остаточну націоналізацію" руїн.

"З березня 2014 року було відомо, що десант російського "беркуту" зупинив підприємство. Але я дуже дякую команді "Рошену" - вони зробили таким чином, щоби ворогу не залишити нічого. От як відходимо і підриваємо мости, щоб вони не пішли далі", - заявив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Те, що замовляли: Порошенко передав у підрозділи ССО техніку, необхідну для виконання спецзавдань

"Розрізали конструкції і передали їм знищений майданчик. І це абсолютно чітка позиція. Вони порушили справу за те, що ми відмовилися платити податки в Росії. А друга позиція - що Порошенко своїми діями з 2014 року здійснював екстремістські дії, бо він знищував збройні сили російської федерації і передав, за їхніми розвідданими, 3 млрд із 24 лютого на підтримку ЗСУ. Вони збрехали, бо ми передали набагато більше", - констатував п'ятий президент.

З початку повномасштабного вторгнення Порошенко спрямував на допомогу Силам оборони понад 6 млрд грн - за ці кошти, зокрема, купили десятки тисяч FPV-дронів, гранатомети, приціли, засоби РЕБ, сотні вантажівок, бронемашини, тягачі, екскаватори для фортифікацій, а також інша техніка і спорядження.

Понад 200 млн грн Порошенко інвестував у розробку та виробництво новітньої системи протидії технічним розвідкам "Ай-Петрі". Кілька десятків комплексів "Ай-Петрі" вже прикривають на фронті українську артилерію, командні пункти та підрозділи ЗСУ від російських дронів-розвідників і ударних БПЛА - Ланцетів, Зал, Орланів та інших.

Зараз ви читаєте новину «У Росії Порошенка з сином внесли до реєстру "терористів та екстремістів"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі