вівторок, 27 серпня 2019 11:23

У Чехії зможе працевлаштуватися удвічі більше українців

У Чехії зможе працевлаштуватися удвічі більше українців
Республіка зможе працевлаштувати щорічно 40 тис. громадян України Фото: nrcu.gov.ua

Чехія підняла квоти залучення іноземних працівників на національні підприємства усіх видів власності.

Найбільші квоти передбачені для України, пише Еспресо.

Республіка зможе працевлаштувати щорічно 40 тис. громадян України. У поточному році дозволи на роботу могли отримати 19,6 тис. українців.

Уряд також схвалив квоти по 2 тис. робочих місць для громадян Сербії та Чорногорії, по 1 тис. - для власників паспортів Монголії, Молдови та Філіппін. На підприємствах республіки зможе працевлаштуватися 600 громадян Індії та 300 громадян Казахстану.

Чеський уряд виділив приблизно €40 млн. для надання допомоги Україні, Молдові, Грузії, Боснії та Герцеговині, Замбії, Камбоджі, Ефіопії та іншим країнам зі слабкою економікою, які пережили стихійні лиха або долають наслідки збройних конфліктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Майже половина виїхала: чим Україні загрожує міграція селян

Україна отримає близько €790 тис. Кошти спрямують на підтримку демократичних процесів і реалізацію економічних реформ.

2050-го Україна втратить понад третину робочої сили. Населення країни скорочується та старіє. До 2030-го Україна втратить близько 15% робочої сили, за 20 років - 30%. Серед усіх країн Центральної та Східної Європи гірша ситуація лише в Латвії та Болгарії.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії зможе працевлаштуватися удвічі більше українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі