вівторок, 01 серпня 2017 14:21

"Плацкарт класний" - американець подорожує Україною та ділиться враженнями

"Плацкарт класний" - американець подорожує Україною та ділиться враженнями
Пітер Сантенелло із Сан-Франциско подорожує Україною Фото: Голос Америки

Американець Пітер Сантенелло із Сан-Франциско здійснив подорож в одне із сіл у Запорізькій області - Осипівка.

Мандрівку Україною вирішив здійснити, щоб вийти із зони комфорту. Усе, що побачив в селі і те, що його вразило найбільше, знімав на камеру. Про це йдеться в сюжеті "Сніданку з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Персонал звільнився після прохання говорити українською: власник розповів подробиці

Пітер вже побував у Києві, Черкасах, поспілкувався з українцями. Але найцікавішою виявилась подорож у плацкартному вагоні до Бердянськf. Американець вирішив, що "плас-карт" - то вагон вищого класу. Проте у вагоні на Пітера чекав сюрприз від Укрзалізниці.

"Це моя перша година в плацкарті. І плацкарт класний. Чудове місце для спілкування. Кожен тут влаштовується зручніше, відпочиває, їсть шоколад і п'є пиво", - розповів він.

Також сподобався Пітеру ще один винахід – це полиці. Мовляв, про речі треба не турбуватися, їх ніхто не украде, принаймні вночі, доки на полицях сплять пасажири.

Сховати у вагоні свій велосипед не зміг. Тому він за невелику грошову винагороду попросив провідників стерегти його у тамбурі.

У селі на Пітера чекало знайомство з побутом та людьми. Американець вже встиг взяти у руки косарку і невдало покосити бур'ян, продати кукурудзу і поспілкуватися з українськими чоловіками в процесі копання колодязя.

Італієць Мауро Воерціо після подій на Майдані змінив професію бізнесмена на журналіста. Почав боротися з російською пропагандою в Італії.

На рахунку іноземця численні відео-репортажі з фронту та про події в Україні, статті у італійських медіа. Він також створив книгу "Ангели Майдану". Став автором документального фільму "Майдан: 2 роки потому". За словами італійця, таким чином він показує реальну дійсність в Україні.

Зараз ви читаєте новину «"Плацкарт класний" - американець подорожує Україною та ділиться враженнями». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі