вівторок, 18 липня 2017 00:17

"Воюю проти російської пропаганди" - італійський бізнесмен написав книгу про Майдан
5

Автор: з архіву Mauro Voerzio
  Італієць Мауро Воерціо після подій на Майдані, змінив професію бізнесмена на журналіста.
Італієць Мауро Воерціо після подій на Майдані, змінив професію бізнесмена на журналіста.

Італієць Мауро Воерціо після подій на Майдані, змінив професію бізнесмена на журналіста. Почав боротися з Російською пропагандою в Італії.

На рахунку іноземця численні відео-репортажі з фронту та про події в Україні, статті у італійських медіа. Він також створив книгу "Ангели Майдану". Став автором документального фільму "Майдан: 2 роки потому". За словами італійця, таким чином він показує реальну дійсність в Україні.

"В Україні у мене є маленька туристична фірма. Я відкрив її у 2007 році, щоб надавати послуги і тури для італійців, які хочуть приїхати в Україну. А також українців, які хочуть відвідати Італію. Зазвичай приїжджав в Україну щомісяця. Колектив в офісі хороший, їм не потрібна моя часта присутність. Але, коли Беркут побив молодь на Майдані у грудні, сказав у своєму кабінеті, що залишаюся в Україні. Бо це не звичайний приклад... Вирішив з працівниками повністю підтримувати Майдан. Хоча знали, що це небезпечно", - розповідає Gazeta.ua Мауро Воерціо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Амбітні люди повертатимуться в Україну - Грицак

Був на площі під час Майдану 2 місяці. На третій місяць вирішив освоїти нову професію і стати журналістом.

" Спочатку лише свідчив і повідомляв про те, що відбувається. Згодом — ця робота зайняла усю мою енергію. Після завершення Майдану написав книгу, що називається "Ангел Майдану". Вона безкоштовно доступна в Інтернеті на італійській та українській мовах, - розповідає чоловік. - Багато моїх друзів пішли в Донбас, щоб захистити Україну від російської агресії. Вирішив, що найліпша допомога – це інформувати Захід про те, що насправді відбувалося у Києві. Почав воювати з іншого боку барикади — давати бій дезінформації. Для цього їздив на фронт".

Італієць написав книжку в електронному вигляді «Ангели Майдану», де на обкладинці фото Сергія Нігояна – одного з перших загиблих майданівців.
Фото: з архіву Mauro Voerzio
Mauro Voerzio та італійські журналісти. Практично щодня їдуть на передову.
Італієць Мауро Воерціо після подій на Майдані, змінив професію бізнесмена на журналіста.
Мауро Воерціо також допомагає, як волонтер, з медикаментами, кавою та одягом для солдатів і населення.
Мауро Воерціо розвінчує російську пропаганду в Італії

Мауро Воерціо також допомагає, як волонтер, з медикаментами, кавою та одягом для солдатів і населення. У 2015 році Євген Федченко (директор проекту StopFake) запросив його до співпраці. Два роки він головний редактор італійської сторінки StopFake. Зараз працює над питанням бійця Віталія Марківа.

Я люблю Україну і її людей. Це моя друга країна. Думаю, що вона може мати велике майбутнє, бо має покоління молодих людей з дуже гарним відкритим розумом. Намагаюся інформувати людей в Італії про те, що відбувається в Україні з соціальною мережею. Публікую репортажі на своєму каналі YouTube. Сподіваюсь, що українська влада продовжуватиме боротися з корупцією та створить кращий спосіб життя для всіх людей, насамперед пенсіонерів.

"Зараз потрібно покращити міжнародні перевезення — зайнятися аеропортами, вузькими перевізниками, дорожніми та швидкісними потягами. З'єднання дуже важливе для економічного зростання та імпорту / експорту. Важливим є також оновлення лікарень та всієї санітарної системи. Україна може зрости в останні роки, але точно потрібні зв'язки. Ти не можеш зробити революцію і на наступний день вирішити усі проблеми. Мені здається, що правильний шлях буде досягнутий. Треба тільки продовжувати, змінивши дорогу".

Американець Денніс Чемберлін переїхав до Львова, щоб фотографувати людей. Місто обрав через велику кількість людей на вулицях.

Зараз ви читаєте новину «"Воюю проти російської пропаганди" - італійський бізнесмен написав книгу про Майдан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі