пʼятниця, 04 серпня 2023 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ зберігають ініціативу: у ГУР розповіли про український контрнаступ

ЗСУ зберігають ініціативу: у ГУР розповіли про український контрнаступ
Представник ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький прокоментував контрнаступ ЗСУ. Фото: gur.gov.ua

Українська воєнна розвідка успішно викриває наміри ворога, а Сили безпеки та оборони їх зривають.

Нині ситуація на полі бою складна, але ініціативою володіють Збройні сили України. Про це в інтерв'ю північномакедонському виданню Civilmedia.mk розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький.

За його словами, російські загарбники потужно укріпилися на окупованих українських територіях.

"Масштабні мінні загородження, кілька ліній фортифікаційних споруд ‒ усе це, звісно, має свій вплив на темп нашого просування. Однак тим, хто вважає, мовляв Україна надто повільна під час наступу, я скажу, що війна ‒ це не спортивні змагання", ‒ зазначив Скібіцький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон прокоментував початок контрнаступу ЗСУ

Він також наголосив, що Україна потребує значної кількості боєприпасів, більше засобів ППО, далекобійних високоточних систем. Адже ситуацію на полі бою може змінити тільки зброя та її ефективне застосування. Скібіцький подякував Північній Македонії та всім партнерам за вагому та незмінну підтримку України.

Представник ГУР також нагадав, що перед повномасштабним вторгненням Росії експерти на Заході вважали, ніби наша держава не зможе витримати путінський бліцкриг.

"Але агресор отримав по зубах. І ми будемо продовжувати, доки він не виплюне останнє ікло. І головним тут є не так швидкість, як несподіваність та точність удару. Загалом, філософія ведення нинішньої визвольної війни проти росіян, яку сповідують командувачі Сил безпеки та оборони України, полягає в тому, що ми, на відміну від нашого ворога, цінуємо своїх солдатів", ‒ наголосив Скібіцький.

Він додав, що дії України на полі бою спрямовані на знекровлення противника. А саме ‒ на перерізання шляхів постачань, знищення складів з озброєнням, засобів ППО та розвідки, на перемогу в контрбатарейних баталіях.

"Ми діємо в усіх вимірах війни, і поєднання успіхів у кожному з них принесе бажаний результат", ‒ сказав Скібіцький.

Для контрнаступу на південному напрямку Збройні сили України задіяли свіжі резерви. Водночас ЗСУ на півдні поки що не досягли значного прориву, пишуть західні ЗМІ.

Цього тижня напружені бої тривали у південно-східній частині фронту. Україна продовжує потужний натиск з метою повернення територій, використовуючи свіже поповнення навчених та обладнаних Заходом підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ зберігають ініціативу: у ГУР розповіли про український контрнаступ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі