пʼятниця, 04 серпня 2023 11:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Пентагон прокоментував початок контрнаступу ЗСУ

Пентагон прокоментував початок контрнаступу ЗСУ
У Пентагоні попереджають ЗСУ про важкі бої. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Під час контранступу на українських військових чекають важкі бої. Російській армії вдалося створити значну оборону окупованих територій.

Збройні сили України мають значний бойовий потенціал, заявив на пресбрифінгу представник Пентагону генерал Патрік Райдер.

"Не треба плекати ілюзій, що боротьба, яку веде Україна, легка. Росія мала час побудувати оборону на окупованих територіях, а ЗСУ вступають у бій, тож це буде важка битва", – наголосив представник американського відомства.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти не мають жодного успіху на Донбасі

Пентагон постійно перебуває на зв'язку з партнерами, щоб надати необхідну військову підтримку ЗСУ у боротьбі з агресором.

"Україна має значний бойовий потенціал, який може використовувати у будь-який час і в будь-якому місці на свій вибір, щоб захиститися і повернути суверенну територію. Ми щомісяця після вторгнення РФ зустрічалися з міжнародними союзниками та партнерами, яких понад 50, щоб висвітлити потреби України та терміново надати їм допомогу. Допомогу у забезпеченні безпеки", – додав генерал Райдер.

Збройні сили України на фронті на Донбасі вибили росіян з позицій біля Авдіївки. На Бахмутському напрямку українські військові продовжують вести наступальні дії південніше міста-фортеці.

Зараз ви читаєте новину «Пентагон прокоментував початок контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі