четвер, 06 червня 2024 12:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Зона бойових дій може розширитись

Зона бойових дій може розширитись
На Харківщині тривають бої. Фото: Генштаб ЗСУ

У Харківській області зона бойових дій може розширитися.

Тривають бої у районі Липців та Вовчанська, сказав речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко в ефірі телемарафону, передає Gazeta.ua.

"Ми бачимо ті дії, які ворог продовжує вчиняти навпроти кордону з Україною. Ніколи не можна виключати, що він захоче або зможе перекинути або розширити зону бойових дій на інших напрямках. В тому числі в межах Харківської області або навіть Сумської", - зазначив він.

Згідно з чинною інформацією, у ворога не достатньо сил для досягнення своєї стратегічної цілі.

"Тому ще раз: відкидати можливість розширення зони бойових дій на кордоні з країною-агресоркою не можна. Але на цей час бойові дії продовжуються тільки на двох напрямках - це населені пункти Липці та Вовчанськ", - констатував Демченко.

Фактично щодня росіяни обстрілюють Сумську і Чернігівську області. Вони атакують з різноманітного озброєння. Але за останнім часом відбулось певне зменшення кількості обстрілів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ під Вовчанськом взяли в полон близько 60 окупантів

"Але знову ж таки ці дії не припиняються щоденно. Щоденно ворог б'є і власне більшість обстрілів припадає по населеним пунктам через що страждають люди, які живуть в прикордонні", - зазначив спікер.

На території Білорусі російських військ немає.

"Але знову ж таки цей напрямок для нас залишається загрозливим, зважаючи в тому числі звідки заходили російські війська на початку повномасштабного вторгнення. Тому ми цьому напрямку також приділяємо важливу увагу і продовжуємо його укріплювати і по лінії кордону і в прикордонні безпосередньо", - вказав Демченко.

На Харківському напрямку протягом були чотири бойових зіткнення. Тривають бої у районі Вовчанська. Росіяни завдають авіаційних ударів на півночі Харківщини із застосуванням КАБів. На даний час ворог завдав щонайменше 10 ударів КАБами з напрямків Бєлгорода і Шебекіно Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Зона бойових дій може розширитись». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі