понеділок, 22 серпня 2022 01:01

Спецтема: Війна Росії проти України

Зеленський пригрозив росіянам, які хочуть влаштувати показовий "суд" у Маріуполі

Зеленський пригрозив росіянам, які хочуть влаштувати показовий "суд" у Маріуполі
Україна не терпітиме знущання з людей. Фото: пресслужба Офіса президента

Мирні переговори з Росією будуть неможливі, якщо окупанти проведуть так званий суд над українськими захисниками у тимчасово окупованому Маріуполі.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

"Зараз у засобах масової інформації достатньо повідомлень про те, що в Маріуполі готують декорації для абсолютно гидкого й абсурдного судилища над українськими захисниками – над нашими воїнами, які в полоні в окупантів. Хай там що собі думають окупанти, хай що планують, реакція нашої держави буде абсолютно зрозумілою. Якщо це мерзенне судилище відбудеться, якщо наших людей у порушення всіх домовленостей, міжнародних правил заведуть у ці декорації... Це буде тією лінією, за якою будь-які переговори неможливі. Росія сама себе відріже від переговорів. Не буде більше розмов. Наша держава все сказала", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маріуполь: окупанти зносять пошкоджені будинки, а в уцілілі селять росіян

За словами глави держави, усі світові лідери проінформовані про ймовірні плани ворога на найближчий тиждень.

"Сьогодні я говорив з Президентом Макроном про всі загрози. Президент Туреччини Ердоган також поінформований про все це. Генеральний секретар ООН, впевнений, теж буде реагувати. Вони та інші світові лідери отримали від нас відповідні сигнали. Всі все розуміють. Розуміють, що роблять окупанти і чим це загрожує. І розуміють, що Україна не буде цього терпіти", - додав Зеленський.

Російські загарбники у вересні планують влаштувати показовий "суд" над захисниками України в тимчасово захопленому Маріуполі.

Маріупольська міська рада в Telegram виклала фото, як окупанти на сцені маріупольської камерної філармонії збирають тюремні клітки.

Зараз ви читаєте новину «Зеленський пригрозив росіянам, які хочуть влаштувати показовий "суд" у Маріуполі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі