середа, 14 серпня 2013 21:26

Затриманого з агітматеріалами Навального активіста заарештували на 10 діб

Затриманого з агітматеріалами Навального активіста заарештували на 10 діб
Фото: ИТАР-ТАСС

Басманний суд Москви призначив 10 діб арешту активісту Олегу Козловському, затриманому напередодні в квартирі на Чистопрудному бульварі, передає "Інтерфакс". Ще троє затриманих у квартирі, де поліція шукала агітаційні матеріали до виборів мера Москви, оштрафовані на тисячу рублів.

Усі четверо затриманих були визнані судом винними за статтею 19.3 КоАП Росії ("непокору законному розпорядженню співробітника поліції").

Активістів затримали після того, як інший кандидат у мери Москви Микола Левич повідомив у поліцію, що вони займаються незаконним виготовленням агітаційних матеріалів у квартирі на Чистопрудному бульварі. Перед затриманням поліцейські протягом декількох годин розкривали вхідні двері в квартиру. У квартирі знаходилися Василь Дровецкій, Роман Переверзєв та Олег Козловський. Кирило Андрєєв був у числі прибулих на місце слідчих дій очевидців.

Самі затримані повідомляли, що співробітники поліції не пред'явили постанови про обшук. Вони також відзначили, що не могли відкрити двері, бо замок був зламаний. Поліцейські заявляли, що розкривали двері в квартиру, оскільки побачили задимлення і намагалися встановити його причину.

Разом з тим, 14 серпня прес-служба ГУ МВС Росії по Москві опублікувала повідомлення про те, що обшук квартири на Чистопрудному бульварі проводився за згодою господарки приміщення і представила копію заяви жінки.

Раніше з'явилася інформація, що в квартирі, де затримали прихильників Навального, були виявлені дві тонни агітаційних матеріалів. Неназваний представник Мосгорізбіркома повідомив, що мало місце перевищення офіційно заявленого кандидатом Навальним тиражу матеріалу.

Представники штабу Навального, у свою чергу, відзначили, що затримана на Чистопрудному бульварі група так званих "Братів Навального" діяла незалежно і не має відношення до офіційної виборчої кампанії.

Зараз ви читаєте новину «Затриманого з агітматеріалами Навального активіста заарештували на 10 діб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі