пʼятниця, 02 серпня 2013 22:57

Путін назвав дивним вирок Навальному

Путін назвав дивним вирок Навальному
Володимир Путін. Фото: АР

Президент Росії Володимир Путін заявив на зустрічі з учасниками форуму "Селігер", що йому "здалося дивним", коли опозиціонера Олексія Навального засудили до п'яти років реального терміну. Трансляцію виступу вів канал "Росія 24". За словами Путіна, дивним йому здалася різниця в покаранні для фігурантів кримінальної справи.

Одного - В'ячеслава Опалєва - засудили до 4,5 року умовно, а Навальному дали реальний термін (як висловився Путін, "вломили п'ять років реально"). Крім того, чотири роки реального терміну отримав Петро Офіцеров, але його Путін у своїй промові не згадав. Навального на ім'я він не називав.

Відповідаючи на запитання, чиїм проектом є Олексій Навальний, Володимир Путін сказав, що "кожна конкретна людина, якщо і є чиїмось проектом, то тільки проектом своїх батьків". Він підкреслив, що кожна людина може виділитися завдяки своїй діяльності, в тому числі завдяки боротьбі з корупцією. При цьому, за словами Путіна, "та людина, яка налаштований на боротьбу зі злом", має бути бездоганною.

Олексій Навальний зараз балотується в мери Москви. При цьому він засуджений до п'яти років позбавлення волі за організацію розтрати майна держпідприємства "Кировлес". Вирок був винесений 18 липня.

Навального і Петра Офіцерова взяли під варту в залі суду, але через добу випустили на свободу, оскільки апеляційна інстанція за скаргою прокуратури скасувала рішення про арешт. Вирок оскаржений у вищій інстанції. Колишній директор "Кировлеса" В'ячеслав Опалєв був засуджений на чотири з половиною роки умовно. Він уклав угоду зі слідством і дав показання на двох інших фігурантів. Навальний вважає, що за це йому і винесли м'який вирок. Опозиціонер називає переслідування політичним.

Зараз ви читаєте новину «Путін назвав дивним вирок Навальному ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі